Yıldırım, "Cumhurbaşkanı isterse görevi bırakır mısınız?" sorusuna cevap verdi!

Yıldırım, "Cumhurbaşkanı isterse görevi bırakır mısınız?" sorusuna cevap verdi!
Bir televizyon programına katılan AKP İstanbul Belediye Başkan Adayı Yıldırım, ‘Erdoğan isterse görevi bırakır mısınız?’ sorusuna yanıt verdi: Kimse bana istemediğim bir şey yaptıramaz.

AKP ve MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterdiği Binali Yıldırım, dün katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Kazandıktan bir sene sonra Erdoğan isterse görevi bırakır mısınız?" sorusuna, "Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım. Çocuk oyuncağı mı?" yanıtını verdi.

Dün Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programına katılan Yıldırım, burada Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde Nagehan Alçı, Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN İSTİFALARINI İSTEDİ, YILDIRIM ‘KENDİ İRADELERİYDİ’ DİYE SAVUNDU

Yıldırım, Ankara'da Melih Gökçek, İstanbul'da Kadir Topbaş gibi görevinden ayrılan belediye başkanları için "Kendi iradeleriyle ayrıldılar" iddiasında bulundu. Oysa, söz konusu isimlerin kendi iradeleriyle değil de Erdoğan’ın isteği doğrultusunda ve istemeye istemeye görevi bıraktıkları kamuoyunda günlerce tartışılmıştı.

ERDOĞAN GÖREVİ BIRAK DERSE NE OLACAK?: İSTANBULLULAR BIRAK DERSE BIRAKIRIM

Sputnik’te yer alan habere göre Yıldırım, vatandaşların "Oy vereceğim ama bir sene sonra Erdoğan 'Olmadı, görevi bırak' derse ne olacak?" diye düşündüğünü belirten gazetecilere şu yanıtı verdi:

"Bana istemediğim bir şeyi kimse yaptıramaz. Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım. Bizi seçenler bize güvenerek oy veriyor. Önceki belediye başkanları kendi iradeleriyle ayrıldılar. Seçimi kazanayım, ondan sonra ayrılayım. Bu İstanbulluya karşı dürüst olmayan bir şey olur. Çocuk oyuncağı mı? Biz 75 gündür koşturuyoruz. Meşru bir sebep olmadıktan sonra ayrılmam. Başkan yardımcılığı tercihimi değiştirmez. Seçildikten sonra ayrılma gibi bir fikir benim kafamda yok."