Yıldırım: "Ege'de gereken karşılığı vermeye hazırız"

Yıldırım: "Ege'de gereken karşılığı vermeye hazırız"
Başbakan Binali Yıldırım, Ege'deki bayrak krizi ile ilgili "Gereken karşılığı vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi'nde 'Referandumdan Bir Yıl Sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' isimli bir panelde konuştuktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım'ın ifadeleri şöyle:

''Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın birtakım faaliyetlerinin olduğu malumunuz son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Aidiyeti sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Didim açıklarında Antrofotos kayalığına Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Sahil güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar oradan o bayrağı kaldırdılar. Yunanistan'a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan uzak durmasıdır. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini bekliyoruz. Bu yönde yapılacak fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız.''

NTV'nin verdiği bilgiye göre de bir grup sivil Yunan Hurşit kayalığına Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulması üzerine SAT komandoları kayalığa çıktılar ve çıktılar ve bayrağı kaldırıp bölgeden ayrıldılar.

 

İlgili Haberler