Yıldırım Erzincan'da konuştu

Yıldırım Erzincan'da konuştu
Başbakan Yıldırım, Erzincan'da Gençlik ve Festivali'nde konuştu. Yıldırım, "Bize bizden başka dost yok. Dünyada bizim dostumuz yine biz kendimizdir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali'nde konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Geleceğin büyük Türkiye'sine odaklanın. Nefreti değil, sevgiyi büyütün. Öfkeyle harcayacak zamanımız yok. Hepimiz her mezhepten, her düşünceden ne olursak olalım, bu ülkenin aziz vatandaşlarıyız. Bize bizden başka dost yok. Dünyada bizim dostumuz yine biz kendimizdir. Bunu Afrin'de gördük, bunu Cerablus'ta gördük, bunu El Bab'da gördük, bunu Gabar'da gördük, Dağlıca'da gördük. Bizim hayalimizde ülkesi demokrasisi daha da gelişmiş, milli geliri daha da artmış, küresel değerlerle bütünleşmiş bir Türkiye var. Bütün gayretimiz geçmişin yanlışlarına düşmeden gelecek yolculuğumuza yürümek. Sizlerin kanı bizimkinden daha hızlı akıyor. Gençlik bu demek. Sizin heyecanınız, sizin enerjiniz bizim tecrübemizle birleştiğinde bizi tutana aşk olsun. Gençler duygularımıza yenilmeyelim. Gece demeden, gündüz demeden dolaşıyoruz. 

Türkiye son 10 yılda dünyanın başaramadığı büyük projeleri yaptı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın büyük havalimanı, Marmaray, İstanbul-Ankara hızlı treni daha nice nice marka projeler. İçine kapanan Türkiye'yi dünyaya açtık. Bir Türkiye üç buçuk kat büyüdü. 16 Nisan değişikliğinde gençleri ilgilendiren çok önemli bir değişiklik yaptık. Seçilme yaşını 18 yaşına çektik."