Yıldırım Kaya: “Federasyonun listesini Erdoğan hazırladı”

Yıldırım Kaya: “Federasyonun listesini Erdoğan hazırladı”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, TFF’de yapılan seçime tek aday olarak giren Nihat Özdemir’in listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hazırladığını belirterek, federasyonların tamamen siyasallaştığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Nihat Özdemir'in, 179 oyla başkanlığa seçilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya'dan büyük bir iddia ortaya atıldı.

Kaya, federasyon listesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını belirtti. Yıldırım Kaya bu duruma sert tepkide bulunarak, "Ülkemizdeki tüm federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır" dedi.

"FEDERASYONLAR ARTIK TAMAMIYLA SİYASALLAŞMIŞTIR"

Açıklamalarda bulunan Kaya, "Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerini delegeler seçmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanı yönetimi liste yapıp atamıştır. Bütün federasyonları atadığı gibi tabii ki böyle bir anlayış ve düşünce yapısı Türk sporunun gelişmesini engellemektedir. Liyalata değil partizanca anlayış Türk sporunun gelişimini engellemektedir" dedi.

Federasyonların siyasallaştığını belirten Kaya, "Ülkemizdeki tüm federasyonlar artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Özerk olan federasyonların artık hiçbir anlamda özerkliği kalmamıştır ve tamamıyla siyasal iktidarın yönetmesi ve yönlendirmesi liyakata değilde benim partimden olsun ne olursa olsun anlayışı Türk sporunu bitirmiştir. Bu bütün kulüplerin batmasına neden olmuştur" şeklinde konuştu.