Yıldırım: "Kılıçdaroğluna sıra kalmayacak"

Yıldırım: "Kılıçdaroğluna sıra kalmayacak"
TBMM'de yaptığı konuşmada CHP'den gelen cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamalarına değinen Başbakan Yıldırım, "Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun sonra sıra kalmayacak" dedi.

AKP ile MHP'nin, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına ilişkin seçim önergesi TBMM'de görüşüldüğü toplanmada konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP'de cumhurbaşkanlığına aday isimlere dikkat çekerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Yıldırım, konuşmasında ''CHP'de adaylık açıklayanlar ardı ardına devam ediyor. Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun sonra sıra kalmayacak'' ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Cumhur İttifakı'nın ilk adımını aslında anayasa değişikliği noktasında başlatmıştır. Türkiye 16 Nisan'dan sonra artık yönetim sistemi açısında farklı bir noktaya gelmiştir. Bazı maddeler hemen yürürlüğe girmiş bazı maddeler yapılacak seçime ertelenmiştir. Artık bunu ertelemenin gelecek için hiç ama hiçkimseye faydası yoktu. Sayın Bahçeli'nin erken seçim ihtiyacını dile getirmesi ve ülkemizim baş başa kaldığı jeopolitik riskleri dikkate alarak bu yönde kararı Sayın Cumhurbaşkanımız 18 Nisan tarihinde 24 Haziran Pazar günü seçimin yapılması yönünde prensip kararımızı milletimize bildirmiştir. Bu seçimin zamansız olduğu, baskın olduğu gibi söylemlerin bir altyapısı yoktur, gerekçesi yoktur; siyasi partiler, ister muhalefet ister iktidar olsun, her an seçime hazır olmak mecburiyetindedir. CHP'de adaylık açıklayanlar ardı ardına devam ediyor. Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun sonra sıra kalmayacak."

İlgili Haberler