Yıldırım: "Kimse bize nasihatta bulunmasın"

Yıldırım: "Kimse bize nasihatta bulunmasın"
Başbakan Yıldırım, 'Sınırlarımız ötesinden vaki saldırılara karşı gerekli karşılığı veriyoruz. Kimsenin de bize nasihatta bulunmasına gerek yok' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) araç teslim töreninde konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye zor bir coğrafyada. Terör bakımından da büyük zorluklar yaşıyoruz. Son 2 senede teröre karşı savunma değil taarruz esaslı yaklaşımlarımızdan dolayı ülkenin her köşesinde devlet otoritesi tam anlamıyla sağlanmış durumda. Bu yetmez hudutlarımız dışında yeni terör alanları oluşuyor. Bunlara karşı da gerekli tebdirleri almamız lazım. Elektronik takip sistemlerini artırıyoruz. Sınırlarımız ötesinden vaki saldırılara karşı gerekli karşılığı veriyoruz. Fırat Kalkanı Harekatı'nın esası da budur. Benzer şekilde güney sınırlarımızın herhangi bir yerinden sınır güvenliğimizi tehdit eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine tehditler tacizler oluyor bunlara da karşılığını aynı şekilde vereceğiz. 

Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşum asla müsamaha ile karşılanmayacak. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Uluslararası hukuktan da kendi hukukumuzdan da doğan bir hakkımızdır. Bizim amacımız, bölgede terör varlığını sona erdirmek, zaten yıllardan beri çok acı çeken bölge halkının yeni acılara tekrar maruz kalmasının önüne geçmek. İdlib'de rejim güneyden girdi bir sürü insan kuzeye doğru hareket ediyor.

Afrin de aynı şekilde. Sınırlarımıza yönelme var. Bunların tedbirlerini alacağız. Bu konuda da hiçbir tereddüt yok. Kimsenin de bize nasihatta bulunmasına gerek yok. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi bir mecburiyetimiz var.''

İlgili Haberler