Yıldırım paçavra rezaletini böyle savundu

Yıldırım paçavra rezaletini böyle savundu
AKP Grup toplantısında konuşan Yıldırım paçavra rezaletini, "Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır" sözleri ile savundu.

Başbakan Binali Yıldırım Barzani’nin Türkiye’ye gelişi ile Atatürk ve Esenboğa Havalimanlarının gönderine çekilen sözde Kürdistan paçavrası ile ilgili tepkilere partisinin grup toplantısında yanıt verdi.

YENİ BİR UYGULAMA DEĞİL

Başbakan Yıldırım bu uygulamanın yeni olmadığını belirterek, “Irak Anayasası’na göre orada özel bir yapı vardır. Parlamentosu, başbakanı, bakanı ve bayrağı olan bir yapıdır. Ve bunu dünya da tanıyor. Bunu yeni bir uygulamaymış gibi gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğüne, anayasasının gereğine saygı duyar. Bunun dışında başka diplomatik teamül getirmek gibi bir uygulamamız olmadı” dedi.

Sözlerine “Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Irak ve Suriye’deki teröre bulaşmayan Kürtler kardeşimizdir” diyerek devam eden Yıldırım, “Onlar bizim başımızın tacıdır. PKK’nın Kürtleri temsil ettiği iddiası koca bir yalandır. Problem Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını dar eden PKK’nın ta kendisidir. Bununla alakalı da büyük mesafeler kat ettik. Onları şehirlerden çıkarttık. Dünyayı dar ediyoruz. Buna devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

İlgili Haberler