Yıldırım: "Suriyeliler mutlaka dönecek"

Yıldırım: "Suriyeliler mutlaka dönecek"
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber çalışmalarına devam eden Binali Yıldırım, Suriyelilerin ülkelerine döneceğini söyledi. Son dönemlerde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP'lilerin "Suriyeliler dönecek" açıklamaları dikkat çekti.

AKP'nin İstanbul Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, Zeytinburnu İstasyon Meydanı'nda partililere hitap etti.

Yıldırım, "Bu kardeşlerimiz dönüp gidecek memleketine. Ama bu süre içerisinde eğer Allah nasip eder sizlerin desteği ile belediye başkanı olursam, şunu herkesin bilmesi lazım; burada yaşayan kim olursa olsun, bu şehrin, bu ilçenin huzurunu bozacak hiçbir yanlış içerisinde olmaz. Eğer olurlarsa, bağımlılık, güvenlik gibi konulara sebep olurlarsa hiç öyle şartların oluşmasını beklemeyiz, kanunsuz iş yapanın kulağından tutar, bu şehirden göndeririz" dedi.

Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Fırat’ın doğusunu da terörden temizlediğimiz zaman diğer göçmenler de memleketlerine dönecekler. Böylece onlar da kendi ülkelerinde daha mutlu bir gelecek inşa edecekler"

"SURİYELİLER GİDECEK"

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul'da da sayıları 1 milyonu aşan Suriyeliler zaman zaman vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Öyle ki Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ve Türkiye'de kalıcı olmalarının gerektiğini savunan birçok AKP'linin "Suriyeliler dönecek" açıklamaları dikkatlerden kaçmadı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber AKP'li birçok ismin vatandaştan gelen tepkiler nedeniyle Suriyeliler konusunda dil değiştirdiği görülüyor.

İlgili Haberler