Yıldırım, Tillerson görüşmesi sona erdi

Yıldırım, Tillerson görüşmesi sona erdi
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, programda olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde Başbakan Yıldırım'la buluştu. Görüşmede, FETÖ ve IŞİD ele alındı.

ABD'de 20 Ocak'ta başlayan Donald Trump döneminin Türkiye'ye en üst düzey ziyareti bugün gerçekleşiyor. 
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, başkent Ankara'ya gece yarısı indi.

Tillerson'ın ilk randevusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'laydı ancak sürpriz bir şekilde Başbakanlık Konutu'na gitti ve Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya geldi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, görüşmede iki konunun öne çıktığı belirtildi. Açıklamada, "Başbakan Yıldırım'ın ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ı kabulünde IŞİD terör örgütünün Irak ve Suriye’den temizlenmesi için yürütülen çabalar ele  alındı. FETÖ’yle mücadele ve elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin atılması beklenen adımların gündeme geldiği görüşmede iki müttefik ülke arasındaki yoğun ikili temasların sürdürülmesi üzerinde mutabık kalındı" denildi.

Görüşmenin yaklaşık 40 dakika sürdüğünü bildiriyor.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNE GEÇ KALDI

Tillerson'ın bir sonraki durağı Beştepe oldu ancak sürpriz görüşme nedeniyle randevuya 10 dakika gecikmeyle gitti. 

ABD Dışişleri Bakanı, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile de buluşacak. İki bakan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Bugün Ankara'da ilk akla gelen konular terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye Rakka'da verilen operasyon desteği ve 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu Fetullah Gülen'in himaye edilmesi olsa da iki yeni sıcak başlık var.

İlgili Haberler