Yıldırım'dan Suriye çıkışı: "Şaşırmayın"

Yıldırım'dan Suriye çıkışı: "Şaşırmayın"
Medya temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye konusunda önümüzdeki 6 ayda önemli gelişmeler olabilir" açıklamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcilerini ağırladı. Yapılan görüşmede birçok öenmli konuya değinen Başbakan Yıldırım, Suriye konusunda 6 içinde çok önemli gelişmelerin olabileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Örgütten olanlarla direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. Bunların kendi iletişim ağları var. 50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız. Elimizdeki bilgiler sınırlı ama biz minimum hata ile normalleşme için çaba harcıyoruz. Asker, sivil bürokrasi, iş dünyasından olanları belirliyoruz.

"BİRLİKTELİĞİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ"

Siyasi partiler, başta Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere burada çok net duruş ortaya koydular, darbeden, tanktan, tüfekten yana değil demokrasiden yana bir dayanışma içine girdiler. Bizi hemen aradılar, desteklerini verdiler hatta bu süreçte, darbe girişiminden sonra devam etti. 'Biz bunu, bu birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız' diye milyonlara taahhüdümüz var. Hakikaten bunu korumak zorundayız. Buna ihtiyacımız var. Toplumun kenetlenmesi, bir beraber olması, hem içeride hem dışarıda ülkemiz hakkında iyi düşünmeyenlere çok önemli cevap niteliği taşıyor.

"SURİYE'DE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANACAK"

Suriye konusunda önümüzdeki 6 ayda çok önemli gelişmeler olursa şaşırmayın.