“Yıldırım’ın Kürt açılımı ters tepti”

“Yıldırım’ın Kürt açılımı ters tepti”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ensarioğlu, "Kürtlerin 3 milyon oyu var, bunun bir milyonu CHP'ye oy veriyor. Şimdi Binali Yıldırım geliyor Kürdistan diyor, hani bir laf var ya 'Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü?' Aynen öyle" dedi.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İstanbul seçiminde sonucu etkileyecek en önemli unsurlardan birinin, Kürt vatandaşların oyu olacağını vurgulayan İYİ Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, hemşehrilerinin Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na oy vermesi için partisinin Doğu ve Güneydoğu il başkanlarını İstanbul'a davet etti. Seçime 10 gün kala, İstanbul'da esnafı ve hemşehri derneklerini ziyaret eden doğulu il başkanları, Ekrem İmamoğlu için oy topluyor. Doğulu il başkanlarını tek bir grupta toplayarak seçim çalışmalarını yürüten Ensarioğlu, Kürt vatandaşların seçimler nedeniyle kendilerini kullandırmak istemediğini vurguladı. Ensarioğlu şu ifadeleri kullandı: "Zillet, illet lafları nereden geldi biliyor musunuz? Erdoğan bu kelimeleri ilk kez, Kürt meselesinde kullandı ve 'Defolup Kürdistan'a gitsinler' dedi. Şimdi bunlar hiç olmamış gibi Kürtlerin üzerinde bir oyun oynanıyor. Kürtlerin 3 milyon oyu var, bunun bir milyonu CHP'ye oy veriyor. Şimdi Binali Yıldırım geliyor Kürdistan diyor, hani bir laf var ya 'Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü?' Aynen öyle!"

Ensarioğlu, "Kürtler artık inanmıyor bu söylemlere, tam aksine bu söylem Kürtleri çok sinirlendirdi. Kimse Kürtlerin zekasıyla dalga geçmeye kalkmasın. Geçen seçimde sandığa gitmeyen Kürtler bu seçimde sandığa giderek Yıldırım'ın aleyhinde oy kullanacak çünkü sadece seçimlerde gelip bu tarz söylemlerde bulunmaları Kürt vatandaşlarımızı artık çok kızdırıyor" dedi. Toplantıya katılan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise, Binali Yıldırım'ın büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğuna işaret etti. Naci Cinisli, "Ben Binali Yıldırım'ın yıllarca siyasette gösterdiği aktif rolden dolayı belli bir olgunluğa eriştiğine inanıyordum. Ancak son zamanlarda sergilediği tavır beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Cinisli, "Binali Yıldırım üstü örtülü şekilde örgüte mesaj gönderdi. Örgüt diliyle konuştu. Pekeke demesi, Kürdistan, Lezistan demesi, resmiyette böyle bir şey yok bu sözleri kullananın hangi tarafa yakın olduğunu herkes bilir. AKP, örgüt üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Yıldırım, 3-5 oy için PKK'nın ağzıyla konuşuyor" dedi. Yıldırım'ın Fener Rum Patriği Bartholomeus için 'Ekümenik' ifadesi kullanmasını da eleştiren Naci Cinisli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben İYİ Parti Erzurum Milletvekili olarak uluslararası platformlarda "Ekünemik Patriklik" ibaresini metinlerden çıkarmak için uğraşırken Sayın Yıldırım 3 oy için Türkiye Cumhuriyeti devletinin kırmızı çizgilerini kolayca ayaklarının altına alabiliyor." Yıldırım'ın, Kürdistan söylemlerine Kürt vatandaşların inanmadığına işaret eden Cinisli, "Kürt vatandaşlarımız artık bunların seçime yönelik kandırmacalar olduğunun farkında" dedi.

'GASPEDİLEN HAK İÇİN İSTANBUL'DAYIZ'

İYİ Parti'nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin 24 il başkanı İstanbul'da yaşayan hemşehrilerine ve tüm İstanbullulara çağrıda bulundu. 31 Mart'ta büyük bir hak gaspı yaşandığını vurgulayan İYİ Parti İl Başkanları şu açıklamayı yaptı: "Milletin vicdanında derin bir yara açan, 31 Mart İstanbul seçimlerinde oy kullanan 10 milyon seçmenin, 16 milyon İstanbullunun, 82 milyon Türkiye halkının gaspedilen iradesinin iadesi için İstanbul'dayız. Herkesin sus pus olduğu şu Devri İstibdat'ta Alem-i İslam'a bayraktarlık yapmış Millet-i İslamiye'nin en zor zamanında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, cesur yardımcıları ve 81 İl Başkanları tarafından Türkiye milletinin istiklali için bir meşale yakıldı. O meşale İYİ Parti'nin senbolü olan Güneş'e inkilab etti. O güneş günden güne yükseldi, yükselen güneş kalpleri aydınlattı, aydınlanan kalpler cesaretlendi, cesaretlenen kalpler iyileşti. İyileşen kalplerin birleşmesiyle İYİ Parti siyaset sahnesinde bir umut olarak yeşerdi."

KORAY AYDIN: “DEVLETİN GÜCÜNÜ KULLANIP SİVİL DARBE YAPTILAR”

Öte yandan, İYİ Parti'nin İstanbul Şişli'deki Demokrasi Çadırı'nı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, burada seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Stant önünde oluşan kalabalıkla birlikte halaya duran Koray Aydın daha sonra vatandaşlara seslendi. Aydın, "Sandıkta bu işi bitiremeyenler, devletin gücünü kullanarak sivil darbe yaptı. 23 Haziran günü göreceksiniz, bu darbe girişimini yapanlara Türk milleti gereken cevabı verecektir" dedi. "Devletin gücünü sopa gibi sallayarak kendi vatandaşını teslim almaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız" diyen Koray Aydın, "İktidara karşı olanlar gün geldi terörist oldu ama bakın şimdi seçim var, kimse kimseye terörist demiyor. Geçen seçimlerde bir beka söylemi vardı. Allah rahmet eylesin, o da öldü" dedi. YSK'nın İstanbul seçimlerini sandık kurulları başkanının kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğine dikkat çeken Koray Aydın, "İYİ Parti, Bursa'nın Mustafa Kemal Paşa ilçesi için aynı itirazda bulundu ama YSK bunu görmezden geldi. AKP belediyelerinde çalışanların sandıklarda çalıştığını öğredik, itiraz ettik, YSK reddetti. 10 gün sonra aynı YSK bu nedenle İstanbul seçimlerini iptal etti. Bu açıkça kul hakkıdır" diye konuştu. Aydın, "Bu seçimi hak gaspı olarak görmek zorundayız, 'Bana ne' diyemez kimse! Sopa kaldıranlara, bizi teslim almaya çalışanlara karşı dimdik cesurca duracağız" dedi.