Yıldız: Bahçeli "Türklük Tedavisi Gören" Teröristbaşının "Oğlunu" Kutladı!..

Yıldız: Bahçeli "Türklük Tedavisi Gören" Teröristbaşının "Oğlunu" Kutladı!..
Gazeteci Müyesser Yıldız, bütçe görüşmeleri sırasında HDP'li Sırrı Süreyya Önder'i kutlayan Bahçeli hakkında çarpıcı bir yorumda bulundu.

Devlet Bahçeli ile AKP arasındaki işbirliği büyük tepki toplarken, bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü. 

Sırrı Süreyya Önder'i konuşması sonra tebrik eden, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan ile koyu bir sohbete giren Bahçeli'ye Ülkücülerden tepki yağarken, Gazeteci-Yazar Müyesser Yıldız'dan çarpıcı bir değerlendirme geldi.

Yazısında Meclis'te yaşanan ilginç görüntülere yer veren Yıldız, "Bahçeli, 'Türklük Tedavisi Gören' Teröristbaşının 'Oğlunu' Kutladı!.." başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Çok değil, 2 yıl önceydi, Cumhurbaşkanlığı görevini devralan Erdoğan 29 Ağustos 2014'te Çankaya Köşkü'nde ilk resepsiyonunu verdi.

Herkes bu resepsiyondaydı. Son haftalarda gözaltına alınan veya tutuklanan HDP'liler dahil. Tutuklu İdris Balüken veya gözaltına alınıp, bırakılan İmralı'daki teröristbaşının "oğlum" dediği Sırrı Süreyya Önder gibi.

Erdoğan çifti konuklarıyla tek tek ilgilenip, sohbetler yaptı.

Sırrı Süreyya Önder'le sohbette Emine Erdoğan, "Siz nerelisiniz?" diye sordu.

Önder şu cevabı verdi:

"Adıyamanlıyım, Çok afedersiniz Türküm, tedavi oluyorum.“

Önder'in bu "esprisi" Erdoğan çiftini ve masadakileri güldürdü.

Bu tarihi notu niye mi hatırlattım?

2008'nin 23 Nisan kutlamalarında 1. Meclis'te yapılan tören sırasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dönemin DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'a elini uzatıp, “Gel Hasip, yanıma otur. Birinci Meclis’in renkleri tamamlansın” diyerek, herkesi şaşırtmıştı ya;

Bugün de bütçenin tümü üzerindeki son görüşmeler sırasında HDP adına konuşan teröristbaşının "oğlu" ve "Türklük tedavisi gördüğünü" söyleyen Sırrı Süreyya Önder'i konuşmasını tamamladıktan sonra uzaktan gülümseyerek kutladı.

Gel de Bahçeli'nin sağ tarafa bu "sevecenliği" ve "sevincinin" sebebini merak etme!..

MHP 7 Haziran seçimleri sonrası üçüncü parti olunca Bahçeli HDP'nin dipteki yeri için, "Sol tarafı flu görüyorum" demişti.

1 Kasım seçimlerinde MHP 4. parti olup, sol tarafa geçince İmralı postacılarından HDP'li Pervin Buldan da, "Bahçeli flu gördüğü tarafa geçti" diye alay etmişti.

HDP'liler peşpeşe tutuklanınca, MHP ile HDP arasındaki farkın giderek azalmaya başladığını dikkate alıp, soralım:

Sırrı Süreyya Önder gibi bir ismi kutlamasının sebebi, MHP'nin yeniden sağ tarafa geçme umudu mudur?

İlgili Haberler