Yıllar önce İzmir Çeşme arasında bir minibüsü polisler durdurur. Ayaktaki yolcunun kimliğine bakınca şok olurlar. Sonuna kadar okumazsanız bu kişiyi asla öğrenemezsiniz

Yıllar önce İzmir Çeşme arasında bir minibüsü polisler durdurur. Ayaktaki yolcunun kimliğine bakınca şok olurlar. Sonuna kadar okumazsanız bu kişiyi asla öğrenemezsiniz
Hayatını kaybeden eski vali Refik Arslan Öztürk ile ilgili tüm idarecilere örnek olacak olay sosyal medyada tekrar gündeme geldi.

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk''ün ağabeyi, eski vali Refik Arslan Öztürk hayatını kaybetti. Bilecik, Niğde, Erzincan ve Manisa’da valilik yapan Refik Arslan Öztürk 71 yaşındaydı.

Devlet olanaklarını kullanmaması ile bilinen, görevli olduğu illerde sabahları makama yürüyerek, Ankara''daki toplantılara da otobüsle gelip giden eski vali Refik Arslan Öztürk, bir süredir Göztepe Şehir Hastanesi''nde tedavi görüyordu.
Öztürk’ün valilik döneminde yaşanan bir olayı ise Karabüklü gazeteci Atilla Karaaslan paylaştı.

refik-arslan-ozturk.jpg

İşte tüm idarecilere örnek olacak o olay:
“Yıllar önce, İzmir ile Çeşme arası seyahat eden bir minibüsü polis kimlik kontrolü için durdurur. Ayakta seyahat eden bir kişinin kimliğine bakan polisler dona kalır.
İçişleri Bakanlığı tarafından verilen kimlikte, Bilecik Valisi yazmaktadır.
İlk şaşkınlığı atlatan polisler, "Sayın valim sizi biz götürelim" teklifinde bulunsalar da;
"Teşekkür ederim. Tatildeyken, devletin aracına binmem" yanıtını alırlar.
İşte Ankara''ya valiler toplantısına kendi biletini alarak otobüsle giden, gazeteci Saygı Öztürk''ünde ağabeyi, emekli vali Refik Arslan Öztürk vefat etti.
“Köken olarak Ardahan Göle Serinçayır Köyünden Yozgat iline göç eden Öztürk ailesinin mensubudur”
"İtibardan tasarruf olmaz" düşüncesinin kanıksanmaya başladığı bugünlerde, meslek hayatı boyunca tasarrufu şiar edinmiş, örnek olmuş valimize Allah''tan rahmet diliyorum. 
Mekanın cennet olsun.”