Yılma Durak'tan ders niteliğinde paylaşım

Yılma Durak'tan ders niteliğinde paylaşım
Habertürk'ün Gündem Siyaset programına konuk olan Yılma Durak ve Cemal Enginyurt arasında çok sert bir tartışma yaşandı. Program reklam arasına girdi, reklam dönüşü Yılma Durak'ın programı terk etti.

Yılma Durak MHP'nin iktidar olamamasının tek sebebinin DSP-MHP koalisyonu olduğunu iddia ederek "niçin DSP'yle MHP koalisyon yaptı biliyor musunuz? APO'yu affetmek için.

Sayın Genel Başkan Apo'nun affedilmemesi için direniyordu Apo'nun affedilmemesi için. Koalisyondan ayrılsak yine iktidarız. Ne dedi biliyor musunuz: Ben Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için bu koalisyona rıza gösteriyorum dedi" ifadelerini kullandı.

"ADAM MISIN SEN! KENDİNE GEL!"

Bu sözler üzerine Cemal Enginyurt "külliyen yalan, ben milletvekiliydim o dönem" dedi. Bu duruma sinirlenen Yılma Durak yalan konuşmadığını söyleyerek, Cemal Enginyurt'a "Cemal sen terbiyesizlik ediyorsun. Sen bana yalan konuşuyorsun diyemezsin. Sen kimsin be. Adam mısın sen! Adam değilsin sen. Sen kendine gel" şeklinde cevap verdi. Cemal Enginyurt ise "MHP Genel Başkanı'na iftira atıyorsun" diyerek karşılık verince, moderatör Veyis Ateş müdahale ederek programa reklam arası verdi.

YILMA DURAK YAYINA DÖNMEDİ

Yılma Durak olgunluk göstererek reklam arasına girdikten sonra programa devam etmedi. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde, ders niteliğinde bir paylaşımda bulunan, Durak "Dünden habersiz bugünleri geçiştirmekle meşgul olan bazı yapıların beni anlaması mümkün değildir. Ben bugüne kadar başka siyasi partilerden gelen bütün teklifleri ve bütün makamları elimin tersiyle ittim." dedi.

İşte o paylaşım;

MHP'de ve daha öncesinde CMKP'de siyasete başladığım ilk günden bugüne kadar siyaset çizgimde en ufak bir kırık olmadan MHP'yi iktidara taşımak isteği ve arzusuyla yürüdüğüm bu çileli yolda bazı gençlerin bu maziden habersiz tavırlarını anlayışla karşılamaktayım.

Ben ve ülkücü mücadeleyi sürdüren arkadaşlarımla ülkücülüğü suç sayan bir devlet anlayışıyla savaştığımız için işkence gördük, ben 4,5 yılı hücrede olmak üzere 6 yıl cezaevinde yattım Ülkücü Hareket içerisinde 2 ayrı idamla yargılanmış tek kişiyim. İşgencelerden dolayı askeri hastanede tedavi gördüm, Dev-Sol'un kara listesinin başında ben vardım.

Dünden habersiz bugünleri geçiştirmekle meşgul olan bazı yapıların beni anlaması mümkün değildir. Ben bugüne kadar başka siyasi partilerden gelen bütün teklifleri ve bütün makamları elimin tersiyle ittim. Bugünkü hayalim tüm İslam ve Türk Dünyasının kurtuluşuna vesile olması için MHP'nin iktidara gelmesini sağlamaktır. Her ülkücü bu büyük geleceği kucaklamak için yola çıkmıştır.

ŞEREFLİ DAVALAR ŞEREFLİ İNSANLARIN OMUZLARI ÜZERINDE YÜKSELİR.

Yılma Durak