Yılmaz Özdil'den yandaş ve korkak medya eleştirisi: Bakalım Sedat Peker haberini ''Sedat Peker'e kumpas kuruldu'' diye ilk kim verecek

Yılmaz Özdil'den yandaş ve korkak medya eleştirisi: Bakalım Sedat Peker haberini ''Sedat Peker'e kumpas kuruldu'' diye ilk kim verecek
DW Türkçe'nin "Emniyet ile adliye arasında Sedat Peker krizi" başlıklı haberinin ardından Sedat Peker yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Gelişmeleri değerlendiren Yılmaz Özdil, "Bakalım bizim medyamız bu haberi evirip çevirip “Sedat Peker kumpas kurdu” haline nasıl getirecek." diye sordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan''ın tenzili rütbeyle tayin edilmesinin altından ''Sedat Peker'' krizi çıktığı iddia edildi. DW Türkçe, Hâkimler ve Savcılar Kurulu''nun (HSK) son kararnamesi ile Ankara Batı Adliyesi''ne atanan Tufan''ın görev yerinin değiştirilmesinde rol oynadığı belirtilen bazı bilgileri haberleştirerek kamuoyuna duyurdu. Konuyla ilgili bir tweet dizisi yayınlayan Sedat Peker, yine çok konuşulacak iddialar ortaya attı. Gelişmeleri Twitter''dan yaptığı paylaşım ile yorumlayan Yılmaz Özdil dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özdil paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, Sedat Peker’e kumpas kurulduğu iddiasını ampul gibi haber yaptı… Bakalım bizim medyamız bu haberi evirip çevirip “Sedat Peker kumpas kurdu” haline nasıl getirecek!"

NE OLMUŞTU?

DW Türkçe, Hâkimler ve Savcılar Kurulu''nun (HSK) son kararnamesi ile Ankara Batı Adliyesi''ne atanan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan''ın görev yerinin değiştirilmesinde rol oynadığı belirtilen bazı bilgileri haberleştirdi. Alican Uludağ imzalı haber gündemde bomba etkisi yarattı. Habere göre, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''yu Mersin Limanı''nda yakalanan uyuşturucular üzerinden hedef alan Sedat Peker''e bağlı olduğu iddia edilen bir gruba Ankara''dan soruşturma yürütmek istedi. İddiaya göre Başsavcı Vekili Tufan, bu konuda yetkinin Mersin''de olduğunu belirterek usulü gerekçelerle soruşturmaya karşı çıktı. Konunun bu nedenle Süleyman Soylu''ya iletildiği, Tufan''ın da görev yerinin bu sürecin sonunda değiştirildiği bildirildi."

Haber üzerine Peker, Twitter''daki ''Deli Çavuş'' isimli hesaptan paylaşımlar yaptı. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz''ı işaret eden Peker, Yılmaz''ın geçmişte kendisine yakın bir isim olduğu için sürüldüğünü iddia etti. Peker, Yılmaz''ın bir akrabası aracılığıyla kendisine ulaştığını da açıkladı.

Peker, Servet Yılmaz hakkında, "Sen ortak dostumuz olan avukata demiyor muydun; “İyi ki Sedat Peker’in yüzünden geçmişte sürgün yedim. Fetöcüler gittikten sonra bu sayede önüm açıldı” deyip gülmüyor muydun?" ifadelerini kullanan Peker, Yılmaz hakkında ''rüşvet'' iddialarında bulundu. Peker, "Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını..." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler