Yılmaz Özdil dayanamadı bu yazıyı yazdı: "Ya sizin başınıza gelse iyi mi"

Yılmaz Özdil dayanamadı bu yazıyı yazdı: "Ya sizin başınıza gelse iyi mi"
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, belediyelere çağrı yaparak huzurevlerinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması için yardımcı olmalarını istedi.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, huzurevlerinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşları için çağrı yaptı. Normalleşme takvimi çerçevesinde 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına dikkat çeken Özdil, huzurevlerinde yaşayan yaşlıların sokağa çıkması için belediyelere çağrı yaptı.

Yılmaz Özdil’in “Cami avlusunda simit kırıntısıyla beslediğimiz güvercin değil onlar, insan…” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Herkesi kendileri gibi bir eli yağda bir eli balda zannettikleri için, 65 yaş üstündeki herkesin gayet sağlıklı, gayet dinç ve tek başına sokağa çıkabileceklerini düşünüyorlar.

Herkesin gerekirse çocuğundan torunundan yardım alabileceğini, herkesin aile ortamına sahip olduğunu düşünüyorlar.

Halbuki… Devletin huzurevlerinde ve özel huzurevlerinde onbinlerce insanımız yaşıyor, tek başlarına sokağa çıkıp dolaşabilmeleri imkansız.

Tek tek çıkarıp gezdirmeye ne devletin huzurevi personeli yeter, ne özel huzurevlerinin personeli… Bana sorarsanız, belediyeler yapabilir bu işi.

Zaten sokağa çıkma yasağı olduğu için, zabıta arkadaşlar boşa çıkıyor, bu görevi eminim seve seve üstlenirler. Veya, gönüllülerden ekipler oluşturulabilir.

Haftada bir gün, yapayalnız yüreklere “yol arkadaşlığı” edebiliriz. Elbette çocukları olamayız, torunları olamayız. Ama, onlara dünyanın en büyük ailesi olabiliriz.

Üç dakika samimi sohbet. Tek dal çiçek. Sokakta biraz temiz hava. Hepsi o.

Hiç kimsenin, upuzuuun ömründen hatırladığı son kare huzurevindeki yatağından baktığı tavan olmamalı.

Gelin yapalım şu işi.”