Yılmaz Özdil yeni Hazine Bakanı'nı açıkladı

Yılmaz Özdil yeni Hazine Bakanı'nı açıkladı
Sözcü yazarı gazeteci Yılmaz Özdil, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yerine gelecek ismi 'benim adayım' diyerek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlar artan işsizlik, TL''nin dolar karşında değer kaybının devamı, gıda ve akaryakıtta önlenemeyen zamlar, ödenemeyen fatura bedelleri sebebiyle isyan etmeye devam ediyor. 

Vatandaş "çözüm" beklerken; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır" , “Türk Lirası şu an en zayıf durumda. Daha gideceği bir yer yok. Vatandaş rahat olsun”, "Sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor" açıklamalarıyla gündem olmuştu. 

AKP iktidarı ekonomik sıkıntılara çözüm getirmezken ''Türkiye''nin ekonomik başarısını'' başka ülkelerin merak ettiğini iddia eden Nureddin Nebati''nin görevden alınması gündemde.

Geçtiğimiz gündeler ekranlarda yaşanan akıl almaz anlara bir yenisi daha eklenmiş; Beyaz TV’deki “Her Açıdan” programının stüdyosunda Sercan Kahveci’nin sunumuyla “Her Açıdan” adlı Youtube kanalına kendisini “Metafizik uzmanı” olarak tanıtan Pelin Hürman canlı yayında “cin çıkarma seansı” yapmıştı.

"Benim hazine bakanı adayım"

Gazeteci Yılmaz Özdil''in konuyla ilgili videoyu paylaşarak "Nebati görevden alınırsa, benim hazine bakanı adayım bu arkadaş…" notu gülümsetti.

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinde yaşanan sürpriz değişimler Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın damadı Berat Albayrak''ın Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde sosyal medyadan istifa ettiği haberiyle başladı. Tarihler 8 Kasım 2020''yi gösterirken Albayrak, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bakanlık koltuğundan istifa etmiş yerine Lütfi Elvan bakan olarak atanmıştı.

Aradan geçen 1 yıllık süreçte Lütfi Elvan da hükümetin para politikaları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan''la fikir ayrılığına düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dillendirilen "Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur" anlayışı küresel ekonomide artan belirsizlik ve risklere rağmen Merkez Bankası''nın diğer Merkez Bankalarının aksine faiz indirimi kararı almasına neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu politikayı uygulamakta direnince görevden alındı yerine bakan yardımcısı Nureddin Nebati getirildi.

Doların 2021 Eylül ayında başlayan yükselişi Ekim, Kasım, Aralık aylarında devam etti ve 20 Aralık''ta patlama yaparak 18 lira seviyesine çıktı.

Doların önlenemeyen yükselişine karşılık KKM hesapları devreye alındı ama bu yöntem de ancak dolara karşı 6 ay dayanabilmişti.

Dolar bugün itibariyle 17,35 Türk Lirası.

 

İlgili Haberler