Yılmaz Özdil ÖSYM'nin yeni adını açıkladı. Öğrencilerin bundan sonra nasıl alınacağını da duyurdu

Yılmaz Özdil ÖSYM'nin yeni adını açıkladı. Öğrencilerin bundan sonra nasıl alınacağını da duyurdu
2022 KPSS’de bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin daha önce yaptığı deneme sınavındaki sorularla aynı olmasına ilişkin başlatılan soruşturma devam ederken Yılmaz Özdil dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Özdil mesajında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) verdiği yeni ismi açıkladı.

2022 KPSS’de bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin daha önce yaptığı deneme sınavındaki sorularla aynı olduğunun ortaya çıkmasının ardından başlatılan idari ve adli soruşturma devam ederken incelemeler çerçevesinde adı ve yeri gizli tutulan bir dershanenin deneme sınavında da KPSS''de sorulan soruların yer aldığı ortaya çıktı. ÖSYM''deki soruşturmada ortaya çıkan her detay gündemin üst sırasında yer alırken, Yılmaz Özdil, dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Twitter''dan yaptığı paylaşımda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi''nin (ÖSYM) adını değiştirerek yayımlayan Özdil''in mesajına beğeni yağdı.

İşte Özdil''in ÖSYM''ye verdiği yeni isim:

"Ö’nceden
S’eçip
Y’erleştirme
M’erkezi…"

KPSS SKANDALI

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarıyla aynı olduğunun ortaya çıkması gündemi sarstı. 

ÖSYM, konuyla ilgili, “asılsız” açıklaması yaparken, Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ açıklamasını yaptı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Ardından gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile ÖSYM Başkanı Aygün görevden alındı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete''de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. 

KPSS''de sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine Devlet Denetleme Kurulu, ÖSYM''de ve yayınevinde incelemelerde bulundu. DDK Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. YÖK Başkanı Erol Özvar "DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu.

AYNI SORULAR BAŞKA BİR DERSHANENİN DE SINAVINDA ÇIKMIŞ

DDK uzmanlarının yürüttüğü soruşturmada, olayın perde arkasında organize bir yapı olup olmadığı araştırılırken, incelemeler çerçevesinde adı ve yeri gizli tutulan bir dershanenin deneme sınavında da KPSS''de sorulan soruların yer aldığı ortaya çıktı.

TARİKAT BAĞLANTISI

Söz konusu dershanenin halen devlette etkin olarak faaliyet yürüten ve önemli kurumlarda görev yapan mensupları bulunan bir tarikatla bağlantısının bulunduğu tespit edildi. Tarikat bağlantısı olduğu belirtilen dershanede devam eden incelemelerde, burda eğitim gören ve söz konusu KPSS’ye giren 21 adayın cevap kağıtlarındaki yanıtların bire bir aynı olduğu belirlendi. DDK uzmanlarının soruşturmayı bu yönüyle derinleştirdiği öğrenildi.

MASAK DEVREYE GİRDİ

İncelemeler devam ederken MASAK''ın da devreye devreye girdiği, yayınevi ve ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışının da incelendiği kaydedildi.

Bu arada AKP''li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte başlatılan soruşturmayla ilgili olarak DDK Başkanı Yunus Arıncı’dan sık sık bilgi aldığı kaydedildi.

İlgili Haberler