Yılmaz Özdil'den Türk bayrağını yakan Suriyeliler üzerinden Erdoğan'a mesaj: Erdoğan onlar için ''Tıpkı Kuvay-i Milliye gibi'' demişti

Yılmaz Özdil'den Türk bayrağını yakan Suriyeliler üzerinden Erdoğan'a mesaj: Erdoğan onlar için ''Tıpkı Kuvay-i Milliye gibi'' demişti
Gazeteci Yılmaz Özdil'in Suriyelilerin Türk bayrağını yaktığı görüntüleri paylaştı. Yılmaz Özdil'in paylaşımına düştüğü not dikkat çekti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad görevdeki 20. yılını doldurdu. AKP''nin önce "Kardeşim Esad" demesi, ardından da "Esed gitti gidecek" söylemleri konuşulmaya devam ederken; Erdoğan Suriye ile yeni yaptığı açıklamada "Terör örgütleriyle mücadelemiz, nerede ve kimler tarafından desteklendiğine bakılmaksızın her daim sürecektir. Milli güvenliğimize kasteden şer odaklarını, Suriye''den söküp atmakta kararlıyız" dedi. 

ÖSO''YU KUVAYİ MİLLİYE''YE BENZETMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ocak 2018''de yaptığı partisinin grup toplantısında  ÖSO''yu Kuvayı Milliye''ye benzetmiş ve  "Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan içinde her meşrepten her inançtan etnik kökenden bulunan insanın bulunduğu milli yapıdır. Tıpkı Kuvayi Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur" ifadesini kullanmıştı. 

Geçici koruma altındaki Suriyelilere ek olarak Ağustos 2022 itibariyle oturma izni ile Türkiye''de yaşayan Suriyeli birey sayısı 107 bin 472 kişi, Suriye İç Savaşı''nın başladığı 2011 yılı ve sonrası Türk vatandaşlığı almış Suriyeli sayısı ise 31 Mart 2022 itibariyle 113 bin 654''ü reşit olmak üzere 200 bin 950.

Suriyeli mülteciler ile ev sahibi halk arasında zaman zaman yaşanan “toplumsal olaylar” kaygı veren sonuçlar oluşturmaya devam ediyor. Asayiş, taciz olaylarına karışan; ülkenin eğitim, sağlık hizmetlerinden yararlanan Suriyelilere Türkiye''de vatandaşlık da veriliyor. Halk kaygılı.

Türkiye’nin Suriye hükümeti ile görüşme yapacağını açıklamasını ardından ÖSO Türkiye’ye karşı ayaklandı. ÖSO kontrolündeki Azez bölgesinde ayaklanma çıktı. 

Hal böyleyken Gazeteci Yılmaz Özdil''in sosyal medya hesabından paylaştığı video dikkat çekti.

TÜRK BAYRAĞINI YAKTILAR

Nerede çekildiği belli olmayan videoda Suriye bayrağı ve Türk bayrağının bir direkte yan yana asılı olduğu; iki kişinin direğe tırmanarak Türk bayrağını yaktığı görüldü.

''Bu arkadaşları tebrik mahiyetinde o direğe oturtacak bir hükümetimiz olsun isterdim'' diyen Yılmaz Özdil, Erdoğan''a ÖSO için 2018 yılında sarfettiği “tıpkı Kuvay-i Milliye gibi” sözünü hatırlattı. Özdil''in paylaşımına beğeni ve yorum yağdı.

İşte Yılmaz Özdil''in kişisel twitter adresinden yaptığı yorum;


 

İlgili Haberler