Yılmaz Özdil'e 5 milyon dolar teklif eden belli oldu!

Yılmaz Özdil'e 5 milyon dolar teklif eden belli oldu!
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil geçtiğimiz günlerde katılığı bir yayında kendisine Sözcü'de yazmayı bırakması için 5 milyon dolar teklif edildiğini iddia etmiş, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise Özdil'e ısrarla teklifi yapanın kim olduğunu açıklama çağrısında bulunmuştu. Özdil'e söz konusu teklifin Demirören Medya tarafından yapıldığı iddia edildi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in Tele1 ekranlarında katıldığı 'Mercek' programındaki “Yandaş bir medya grubu, Sözcü’yü bırakıp kendi gruplarına geçmem için bana 5 milyon dolar teklif etti” sözleri  gündeme oturmuştu. Medyaradar'da yer alan habere göre, Özdil'e söz konusu teklifin Demirören Medya tarafından yapıldığı iddia edildi.

Özdil, söz konusu açıklamasının ardından ise,  Ahmet Hakan, Hürriyet'teki köşesinden Özdil’i hedef aldı ve "Müritlerinin söylediği her şeye gözü kapalı inanacağından o kadar emin ki Yılmaz Özdil. 'Küsuratlı sallayayım ki inandırıcı olsun' demeye bile ihtiyaç duymuyor” ifadelerini kullandı.

Hakan bir sonraki yazısında yine aynı konuya değindi ve bir arkadaşından “kim bu teklifi yapan” sorusunu sormak yerine küsurat göndermesi yaptığı için fırça yediğini dile getirdi. 

Hakan’ın köşesinde, “Yazdığım her yazıda muhakkak eleştirecek bir şeyler bulan arkadaşım, “Yahu transferlerde küsuratlı rakam mı olur? Bunu yazacağına adama ‘Kim bu teklifi getiren’ diye sorsana” diye fırça attı bana. Fırçanın etkisiyle yazıyorum: Yılmaz Özdil! Kim sana 5 milyon dolar teklif etti? Niye açıklamıyorsun? Kimmiş bu yandaş? Yandaşı kollayacak değilsin ya... Açıkla gitsin. Biz de öğrenelim” ifadeleri yer aldı.

Medyaradar'da yer alan habere göre, Hakan’ın Özdil’le girdiği bu polemik özellikle Demirören ailesinde büyük bir rahatsızlık yarattı.

Kulislerden edindiği belirtilen bilgilere göre; bir yıl önce Yılmaz Özdil’in kapısını çalıp bu teklifi götüren kurum Demirören Medya idi.

Söz konusu haberin devamında ise, "Geldiği günden bu yana Hürriyet’i merkezdeki çizgisinden çıkarıp hükümete ve özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlaştıran Hakan, böylece kendi patronunun canını da fena halde sıkmayı başardı. Bir arkadaşından yediği fırça ile yazısına güncelleme çeken deneyimli yazarın bu kez patronundan yiyeceği malum ikinci fırça sonrası ne yapacağı ise şu an merakla bekleniyor." ifadeleri yer aldı.