Yılmaz Özdil'i yetiştiren hocası Prof. Dr. Şadan Gökovalı vefat etti

Yılmaz Özdil'i yetiştiren hocası Prof. Dr. Şadan Gökovalı vefat etti
Gazetecilerin hocası olarak bilinen Prof. Dr. Şadan Gökovalı vefat etti. Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, yaptığı paylaşımda  ‘yetişmemde büyük emeği var’ ifadelerini kullandı.

Halikarnas Balıkçısı adıyla tanınan ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın eserlerini ölümünden sonra yayımlayan, tüm kitaplarına önsöz yazan ve manevi oğlu olarak bilinen Şadan Gökovalı, Türkiye'de ilk kültür turlarını başlatan isimdi.

Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu, Ege bilgesi, yetişmemde büyük emeği olan, değerli hocam Profesör Şadan Gökovalı’yı kaybettik... Her saniyesi hakedilmiş büyük bir yaşamdı, çok güzel insandı” ifadelerini kullandı.

hoca-003.jpg

Gökovalı, uzun yıllardır yaşamını sürdürdüğü İzmir'de, 82 yaşında hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı sebeplerle vefat eden Gökovalı'nın ölümü İzmir'de büyük üzüntü yarattı. Cenazenin Muğla Akyaka'da toprağa verileceği öğrenildi.

Geçen aylarda Konak Belediyesi tarafından ismi bir sokağa verildi. Şadan Gökovalı, güçlükle ayakta durabilse de törene katılmıştı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye İletişim Vakfı, İzmir Turist Rehberleri Odası, Onursal Üyeliği “İleri Yaş Dostu” ödüllerine de layık görülmüştü.

Gökovalı'nın çoğu Türkiye’nin turistik yerleri hakkında olmak üzere yirmiden fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlandı.

 

İlgili Haberler