Yine bir müteahhit hırsızlığı, utanç veren görüntüler. Ana kolonlar çatladı, ağır hastalar bahçeye çıkarıldı

Yine bir müteahhit hırsızlığı, utanç veren görüntüler. Ana kolonlar çatladı, ağır hastalar bahçeye çıkarıldı
İzmir’de meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası ortaya çıkan görüntüler kamu binalarının depreme ne kadar dayanıklı olduğu tartışmalarını beraberinde getirdi. Buca’da devlet hastanesinin ana kolonlarında meydana gelen hasar sonrası hastanenin ana binasındaki hastalar tahliye edildi. Öte yandan İzmir Adliyesi’nde de büyük hasar meydana geldi.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depren sonrası sosyal medyadan büyük tepki çeken görüntüler yayınlandı. Depremin sonrasında Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde yatan hastaların ve hasta yakınlarının tahliye edildikleri görüldü.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada hastanenin ana binasındaki kolonların hasar görmesiyle hastaların ek bina olan kadın doğum servisine tahliye edildiklerini belirtti.

İzmir’de meydana gelen deprem sonrası tahliye edilen hastalarının görüntülerinin ortaya çıkması başta hastaneler olmak üzere kamu binalarının nasıl yapıldığını yeniden tartışmaya açtı. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi 2002 yılında yapılmıştı.

İZMİR ADLİYESİ’NDE BÜYÜK HASAR

Öte yandan Seferihisar’daki deprem sonrası İzmir Adliyesi’nde ortaya çıkan görüntüler de dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde İzmir Adliyesi içindeki büyük odada duvarlarda büyük hasar oluştuğu ve eşyaların dağıldığı görüldü.