Yine Cougar helikopteri!

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde düşen helikopterde biri korgeneral, 11 askerimizin şehit olmasından dolayı bütün yurtta derin bir üzüntü var. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, kazanın ani değişen hava şartlarından meydana geldiğini açıkladı ama soruşturma çok yönlü sürdürülmelidir. Bir de bu Fransız Cougar helikopterleri alınacağı zaman, uzmanların, "bu helikopterler, sık sık kaza yapıyor" itirazını hatırlıyorum. Fakat yüksek irtifalı yerlerde hava yoğunluğu az olduğu için bütün helikopterler, yükün ağırlığına göre kalkışta zorlanabilir, inişte ise çakılma tehlikesi vardır. Usta pilotlarımız, ağırlık sorununu, çoğu zaman kendi maharetleriyle aşar ama böyle durumlarda bir de hava şartları aniden değişirse kimsenin yapabileceği bir şey yoktur.
Ruhları şad olsun. Milletimizin ve şehitlerimizin yakınlarının başı sağ olsun.


Sakın Türkiye'de bu testi denemeyin!
 

Hürriyet'te Sevin Turan ve Gaye Kobal imzalı haberde "Çin'in anal Covid-19 testi yaygınlaşıyor! Bilim ne diyor?" başlığı kullanıldı.
Haberde "Dünya Çin'in uyguladığı anal sürüntü Covid-19 testlerini konuşuyor. Euronews'un haberine göre Çin, ülkenin Şanghay, Pekin, Çingdao gibi bazı bölgelerindeki havaalanlarında iç ve dış hatlarda gelen yolculara uygulanan anal Covid-19 testinin ülke geneline yayılmasını planlıyor. Sadece Çinlilere değil, yurt dışından Çin'e gelen yabancılara da uygulanan test, itirazları da beraberinde getiriyor." denildi
Uzman görüşlerinden bir ise son derece dikkat çekici:

"Hong Kong Üniversitesi'nden Viroloji Profesörü Dr. Jin Dongyan'a göre, testin pozitif çıkması kişinin bulaşıcı virüs taşıdığı anlamına gelmiyor zira aşılar gibi çoğalamayan ve başkalarını enfekte edemeyen inaktif virüsler de pozitif sonuç verebiliyor."
Durum böyleyse, yani her insanda bulunan inaktif virüsler, testlerde pozitif sonuç veriyorsa, bu durumda bütün dünyada uygulanan PCR testleri, yanıltıcı değil midir? Başından beri bunu söylüyoruz ama kimsenin umurunda değil!
Şunu da belirtmeliyim ki Çin'in, makada çubuk sokarak yaptığı testi, sakın Türkiye'de kimse uygulamaya kalkışmasın! Sonuçları kötü olur!


"İstanbul Kanalı iktidarın güvencesi mi?"
 

Erol Manisalı, Doğu Akdeniz, Ege ve Balkanlar'da ABD'nin Yunanistan ile birlikte başlattığı askerî hamleleri ve Karadeniz'deki askerî varlığını hatırlatarak "Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki gelişmeler bir bütündür. İstanbul Kanalı 'meselesi', ABD'nin bölgeyi karıştırma ve BOP projesine uygun düşmektedir. Bir boyutunda ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna 'inadı' ile Erdoğan'ın İstanbul Kanalı ısrarı örtüşmektedirler. İstanbul Kanalı, İstanbul halkının 'hayır' oylarına, genel ulusal kamuoyunun yüzde yetmiş oranda istememesine rağmen adeta bir 'iktidar güvencesi' olarak mı dayatılmaktadır?" diye sordu. Çok önemli tespitler...

Bir şeyler olacak yarın…
 

Ersoy Öngün, "Bu bahar Türkiye'de bir şeyler olacak hissediyorum. İşsiz bırakılmış, devletten hiçbir destek görememiş, açlık noktasına gelmiş, evlere hapsedilmiş bu halk, baharla birlikte yeni bir iktidara uyanacak. Bu değişim iktidarın sokağa çıkamamasından, esnafı gezememesinden de belli. Aslında size anlatmak istediklerimi Ecevit, şiirinde çok güzel anlatmış." diyerek rahmetli Bülent Ecevit'in umut dolu bir şiirini paylaştı:
YARIN
bir şeyler olacak yarın
duruşundan belli
kırdaki atların
bulutların koşuşundan belli
kazışından köstebeklerin
karıncaların telaşından belli
bir şeyler olacak yarın
belki bir tomurcuk
belki bir ağacın düşen yaprağı
belki de bir çocuk
pek o kadar göremesek de uzağı
kuşların uçuşundan belli
bir şeyler olacak yarın
öbür günden önemsiz
bugünden önemli
                     Bülent Ecevit; 1975

 

Yazarın Diğer Yazıları