Sezgin Baran itirafçı olursa isimler havada uçuşacak. Yiyici gazeteciler için uykusuz geceler başladı

Sezgin Baran itirafçı olursa isimler havada uçuşacak. Yiyici gazeteciler için uykusuz geceler başladı
Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’nin de iade talebine rağmen ABD’ye gönderilirken, hakkında açılacak davalarda itirafçı olacağı korkusu, Türkiye’de aralarında gazetecilerin de olduğu birçok ismi endişeye düşürdü.

Avusturya''da tutuklanan ve ''kara para aklamak'', ''dolandırıcılık'' gibi suçlamalar nedeniyle Türkiye ile ABD''nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz ABD''ye gönderildi.

Korkmaz’ın ABD’ye gönderilmesi Türkiye’de büyük yankı bulurken, bazılarının uykularının kaçtığı iddiaları da kulaktan kulağa fısıldanır oldu.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in adını bazı gazetecilerle birlikte andığı SBK’nın ABD’de itirafçı olacağı üzerinde duruluyor.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan kabul işlemlerinin ardından Korkmaz göz hapsine alındı. Uçağa günlük elbisesi ile binen ve elleri bağlanmayan Korkmaz, "Kendimi savunurum. Türkiye’ye gitseydim de tutuklanacaktım” dedi.

Sezgin Baran Korkmaz, ABD''ye götürüldükten 70 gün sonra jüri önüne çıkarılacak. SBK’nin avukatı Murat Volkan Dülger ise “SBK ikinci Reza Zarrab olur mu?” sorusuna "Anlatacak siyasi bilgisi yok" yanıtını verdi.

UYKUSUZ GECELER BAŞLADI

Zarrab’ın itirafçı olmasının ardından ABD’de krallar gibi yaşaması gibi bir örnek ortadayken Korkmaz’ın da itirafçı olacağına kesin gözle bakılırken, SBK’nın Türkiye’de ilişkili olduğu gazetecilerde ise uykusuz gecelerin başladığını tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

Sedat Peker’in iddialarının ardından Korkmaz ile gazeteci Veyis Ateş arasında geçen konuşmanın ses kaydı ve 10 milyon euro tartışmaları uzun süre Türkiye’nin gündemini meşgul etti.

Birçok gazetecinin adının karıştığı ses kaydı tartışmalarında SBK 12 ünlü gazetecinin kendisi tarafından maaşa bağlandığını söylemesi ise aydınlatılmamış bir detay olarak kaldı.

Bu 12 ismin ve benzeri birçok kişinin adının ise Sezgin Baran Korkmaz’ın itirafçı olması durumunda gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Veyis Ateş’in ise hakkında çıkan iddiaların ardından lüks villasını sattığı iddia edildi. Ateş’in 700 bin TL’ye aldım kredisini ödüyorum dediği villanın fiyatının 2 milyon 700 bin TL olduğu ortaya çıkmıştı.

Ateş, Peker’in iddialarının ardından patlayan skandalla birlikte Habertürk’te görevine son verilmişti. Ateş’in bu süreçte villayı da elden çıkardığı gündeme geldi.

İlgili Haberler