YKS 2021 tercih kılavuzu pdf! ÖSYM Üniversite taban puanları boş kontenjan listesi

YKS 2021 tercih kılavuzu pdf! ÖSYM Üniversite taban puanları boş kontenjan listesi
ÖSYM 2021 YKS tercih yap ekranı adayların erişime açıldı. 5 Ağustos’ta başlayan YKS tercihleri 20 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. ÖSYM tarafından adaylara tanınan tercih hakları sıralama ve taban puanları dikkate alınarak yapılacak. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte, 2021 YKS taban puanları ve üniversite boş kontenjanlar listesi

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber ülke genelindeki orman yangınları nedeniyle 5 Ağustos’ta ÖSYM tarafından başlatılan YKS tercihleri 20 Ağustos 2021 tarihine kadar uzatıldı. Adalar bu süre içerisinde taban puanları ve başarı sıralamalarına göre seçtikleri üniversiteler için tercih haklarını kullanarak sonuçların açıklanmasını beklemeye başlayacaklar.

ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden gerçekleştirilecek olan tercihlerde 1 milyondan fazla aday kendilerinin almış olduğu taban puanı ve başarı sıralaması ile belirledikleri üniversiteye yerleşebilmeleri için bu süreyi en iyi şekilde değerlendirecek.

Üniversite Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişebilecekler. Adaylar tercihlerini, kendilerine daha önceden verilen T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içerisinde ÖSYM''nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden bireysel olarak yapabilecekler.

İnternet üzerinden elektronik ortamda yapılacak YKS tercih işlemleri kesinlikle (posta, fax, elektronik posta vb.) gibi kuruluşlar üzerinden yapılmayacak. 

2021 TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri Ön lisans, 2021 AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar da tercihlerini Lisans programları üzerinden yapabilecekler.

2021 YKS Taban Puanları ve Boş Kontenjanlar Listesi

ÖSYM tarafından yayımlanan YKS kılavuzunda 2021 üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar listesine yer verildi.

2 yıllık ve 4  yıllık üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar listesine buradan ulaşabilirsiniz.
 

İlgili Haberler