YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TYT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TYT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?
YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleştirildi. Üniversite hayaliyle sınava giren ve ter döken adaylar ise YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TYT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Korona virüs salgını sonrası ilk kez gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı bugün gerçekleşti. Sınavda ter döken milyonlarca üniversite adayı ise YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TYT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? sorularının cevaplarını merak ediyor. İşte YKS sınavıyla ilgili detaylar…

TYT SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

YKS soru ve cevaplarının açıklanacağı tarihe ilişkin ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmazken geçen sene baz alındığında şu değerlendirme yapılabilir. 2019 yılında YKS sınavları 15-16 Haziran’da yapılmış, sınav soru ve cevapları ise 16 Haziran’da saat 20.00’de açıklanmıştı. Bu kapsamda gözler bu yıl 28 Haziran saat 20:00’ye çevrilmiş durumda.

SORULAR BU AKŞAM AÇIKLANACAK

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YKS'nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra soruların tamamının kamuoyuna açıklanacağı belirtilirken 28 Temmuz'da ise YKS sonuçlarının açıklanacağı ifade edildi.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS baraj puanları kaç olacak?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir.