Yoksulluğun fotoğrafı. Market “ucuzluk var” dedi ölüm hiçe sayıldı. Vatandaş bu durumda

Yoksulluğun fotoğrafı. Market “ucuzluk var” dedi ölüm hiçe sayıldı. Vatandaş bu durumda
Korona virüs risk haritasında kırmızı kategorideki Sivas'ta, bir markette açılışa özel uygulanan indirim ve kampanyaları duyan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde marketin önünde kuyruğa giren vatandaşlar izdihama neden oldu. Market önünde oluşan uzun kuyrukta, sosyal mesafeye dikkat edilmedi. Açılış Sivas Valiliği'nce iptal edilirken işletme hakkında da tutanak düzenlendi.

Sivas''ta Kümbet Mahallesi''nde bugün bir marketin açılışı gerçekleştirildi. Markette, açılışa özel çok sayıda ürüne indirim ve kampanya uygulandı. İndirimli ürünlerden almak isteyen vatandaşlar, açılış saatinden önce market önünde toplanırken, uzun kuyruk oluştu. 

Korona virüs risk haritasında, kırmızı kategorideki ''çok yüksek riskli'' iller arasında bulunan kentte izdiham ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Market önüne gelen polisler, kalabalığa sık sık uyarıda bulundu. Marketin açılışı ile birlikte indirimli ürünlerden alabilmek için içeri girmeye çalışan vatandaşlar korona virüs salgınını hiçe saydı. 

Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen sosyal mesafeye uyulmaması üzerine kapılar kapatılarak, markete giriş durduruldu. Kapı girişi de soğutucu dolap ile kapatıldı. Polis ekipleri, işletmeye yönelik ceza uygulanmak üzere tutanak düzenledi. Sivas Valiliği kararı ile açılış iptal edilirken, market de kapatıldı.

Öte yandan açılışa gelen bazı vatandaşların, kalabalıktan uzak durmak amacıyla Yüksek Hızlı Tren (YHT) kateneri (yüksek gerilim hattı) yakınlarında oturduğu görüldü. Polis ekipleri, bu kişileri de tehlike sebebiyle bölgeden uzaklaştırdı.

İlgili Haberler