Yol verirseniz altı ayda, asıl Türkiye dağılır!

AKP ve DTP’nin, MHP’nin yol açması ile Cumhurbaşkanı seçtiği Abdullah Gül, Irak’ın kuzeyinden “Kürdistan bölgesel yönetimi” diye bahsedince Türk gazetecilerin “Kürdistan mı dediniz!” sorusu üzerine  “Ne diyeceğim? Yunanistan, Makedonya’ya Makedonya demiyor diye biz de demiyor değiliz. Irak Anayasasında ne yazıyorsa o. Kendi anayasalarında yazıyor” deyiverdi!
Böylece Abdullah Gül, Türkiye adına “tanıma” sayılabilecek bir tutum takındı. CHP sözcüsünün, bu tutumu “şahsi görüş” diye yorumlaması, halkı uyutmak anlamına gelir!

* * *

Hemen Gül’e sormak gerekir; herkesin anayasasına yazdığını tanıyacaksanız, “Kürdistan bölgesel yönetimi” dediğiniz devletçiğin Anayasası, Sevr’in tanınmasını öngördüğüne göre Lozan’ı iptal ederek Sevr’i de kabul edecek misiniz? O anayasada, sadece “Güney Kürdistan” için değil, “Bütün Kürdistan için” kendi kaderini tayin hakkının kullanılacağı ve Sevr’in ilgili maddelerinin hayata geçirileceği yazıyor!
Yine 1995 yılında kabul edilen Ermeni Anayasasında, “Ermenistan’ın bağımsızlık bildirisindeki ulusal hedeflere bağlı kalınacağı” hükmü vardır. Bildiride ise soykırımı dayatması bir tarafa, “Batı Ermenistan” olarak nitelendirilen Türkiye’nin doğusundan toprak talebinde bulunuluyor.
Sayın Gül, Ermenistan anayasası böyle yazıyor, onu da kabul edecek misiniz?
AB’nin müzakere çerçeve belgesinde, “Fırat ve Dicle su havzası yönetiminin İsrail’in de dahil olduğu uluslararası bir komisyona devredilmesi” istenmektedir, bunu da kabul edecek misiniz?
Hocanız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın söylediği gibi böyle giderse Türkiye, İsrail’in vilayeti mi olacak?

* * *


İçeride ise bir seçim tiyatrosu oynanıyor! 6 milyon fazla seçmen yazılmış, bunların büyük kısmı Diyarbakır ve Van gibi illerde görünüyor! Neden acaba? İkiz yasalarla AKP hükümetinin kabul ettiği kendi kaderini tayin hakkının hayata geçirilmesi için seçim sonuçları plebisit mi sayılacak? Birleşmiş Milletler’de bu yönde bir hazırlık mı var?
Seçim sonuçlarını değerlendirmek için kullanılan Amerikan programının verileri saptırabileceğine yönelik, geçen seçimlerden kalan büyük şüphe hâlâ giderilmemişken, CHP ve MHP’nin bu uygulamaya hiç itiraz etmemesinin anlamı nedir!

* * *

Amerika’nın bölgedeki ordularının komutanı David H. Petreaus’un danışmanı David Kilcullen “Gerekli adımlar atılmadığı takdirde Pakistan önümüzdeki altı ay içinde yıkılabilir” diyor ama Türk Milleti, AKP iktidarının bu gidişine seçimde de yol verirse, Türkiye’nin de altı ay içinde çözülmesi muhtemeldir!
Turuncu darbeciler, işte bizi de adımızı kirleterek susturmak istiyorlar ki bu yazı gibi yazıları yazamayalım; Türk devleti dağıtılırken kimse sesini bile çıkaramasın!

 

------------------------------------

Manisalı Hoca’nın Taraf’a cevabı
Prof. Dr. Erol Manisalı, telefonla aradı ve Taraf gazetesinde hakkında ileri sürülen iddiaları “tamamen uydurma” diyerek reddetti. Manisalı, Jandarma Genel Komutanlığı’na bir rapor hazırlamasının söz konusu bile olamayacağını, kendisine böyle bir önerinin dahi yapılamayacağını belirtti ve “Daha önce de bazı gazetelerde, türbanla ilgili söylemediğim bir söz bana maledilmiş, açıklama yaptığım halde aynı sözler internet üzerinden sanki bana aitmiş gibi yayımlanmıştı” dedi.
Manisalı, birisi konferansta diğeri yemekte olmak üzere Şener Eruygur ile hayatında iki defa karşılaştığını, kimseyle gizli-saklı bir görüşmesi olamayacağını söyledi.
Bu durumda Taraf gazetesi ve uydurma raporu verenler, Manisalı’ya ve onun üzerinden bize iftira atmış oluyor. Kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları