Ankara'ya mevsimin ilk karı yağdı. Yollar buz pistine döndü sürücüler zor anlar yaşadı.

Ankara'ya mevsimin ilk karı yağdı. Yollar buz pistine döndü sürücüler zor anlar yaşadı.
Ankara'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler buz pistine dönen yollarda zor anlar yaşadı.

Başkent'te hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi ile birlikte kar yağışı etkili oldu. Şehrin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, sabaha karşı kent merkezinde de etkili oldu.

Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar ile birlikte Başkent, beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı nedeniyle ana arterler ve özellikle Eskişehir yolunda ulaşım yavaşladı. Polis elipleri trafiğin yoğun olduğu bölgelerde sürücüleri yönlendirerek ulaşımı rahatlatmaya çalıştı.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Araçlar, karla kaplanan ara yollarda güçlükle ilerledi. Özellikle buz pistine dönen ve rampa olan yollarda birçok araç kayarak yoldan çıktı. Karda kayan araçlar birbirine girdi. Bazı araçlar yol kenarlarındaki direklere çarptı. Rampa aşağıya döne döne ilerleyen araçlardakiler ve çevredekiler zor anlar yaşadı.

Vatandaşlar, karda kayan bir aracı elleriyle tutarak durdurmaya çalıştı. Bir belediye otobüsü de kayarak yoldan çıktı. Sincan ilçesinde sabahın erken saatlerinde de çok sayıda araç yolda kaldı. Öğleye doğru kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte ulaşım rahatladı.

Başkentin karla kaplanması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı.

İlgili Haberler