Televizyondan YouTube izleyenlere müjde. Beklenen özellik sonunda getirildi

Televizyondan YouTube izleyenlere müjde. Beklenen özellik sonunda getirildi
Akıllı televizyon kullanıcılarının en sık ziyaret ettiği uygulamalardan biri olan YouTube TV, 5.1 ses desteği ile büyük ekranlarda daha iyi bir deneyim sunacağını duyurdu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; 4K gibi yüksek çözünürlüklerde video izlemenin tadına kullanıcılarını eriştirmek isteyen üreticiler bu güncelemeye odaklandı ve en iyi görüntüyü sunmak için yarış yaptı.

Dolby Atmos gibi ses teknolojileri de, ekran kalitesini tamamlayan teknolojiler oluyor. Ancak YouTube’un bu zamana kadar eksik ettiği bir ses özelliği vardı. 5.1 ses desteği, TV’deki YouTube uygulamasında henüz kullanılabilir hale geliyor.

Uygulama 5.1 ses sistemleriyle kullanılabilse de gerçek deneyimi sunamıyordu. Bu tamamen yazılımsal bir eksiklikten kaynaklıydı ve desteği sunulduğunda harika deneyim sunan 5.1 teknolojisinin YouTube’a nihayet geldiğini görmek sevindirici.

Eğer evinizde 5.1 surround ses sistemi varsa ve bunu YouTube’da verimli şekilde kullanmak istiyorsanız birkaç adım var. Öncelikle televizyonunuzun çok eski olmaması gerekiyor, zira YouTube’un son sürümleri sadece eski olmayan Android TV’lere yüklenebiliyor. Eğer uyumluluk ile ilgili bir sorununuz yoksa YouTube uygulamasını güncellemek ilk iş olmalı.

İlgili Haberler