YouTuber’lar dikkat. Açıklama CEO'dan geldi

YouTuber’lar dikkat. Açıklama CEO'dan geldi
Geçtiğimiz günlerde YouTube’a düzenlenen saldırı tüm dünya gündemini sallamıştı. YouTube saldırısının ardından geçen 2 haftanın sonunda CEO Susan Wojcicki, yeni bir blog gönderisi paylaştı. Wojcicki, YouTuber’ların “para kazanamama” sorunlarını anlattı.

İki hafta önce YouTube’a düzenlenen saldırı tüm dünya gündemini sallamıştı. Saldırı YouTuber Nasim Najafi Aghdam tarafından gerçekleşmişti. Aghdam, YouTube’un ana merkezine silahlı saldırı gerçekleştirerek 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etmişti.
Saldırının ardından Aghdam’ın neden böyle bir girişimde bulunduğu hakkında araştırmalar yapıldı. YouTuber Adgdam’ın video kanalında izlenmelerin düştüğünün ve bu yüzden kazancının azaldığına yönelik blog’unda paylaştığı bir yazı yer alıyor. Bu sebeple saldırıyı gerçekleştirdiği söyleniyor.
YouTube’da kazanç durumunun düşmesi uzun bir süre YouTube platformunda birçok YouTuber’ın diline dolamış durumda. Özellikle küçük kanallar bu durumu sık sık dile getiriyorlar. Bunun üzerine YouTube CEO’su Susan Wojcicki, konu ile ilgili yeni bir blog gönderisi paylaştı.
Wojcicki, son iki haftanın çok zor geçtiğini belirttiği blog yazısında, çeşitli sorunlara değiniyor. CEO, kullanıcıların başarılarını desteklemenin onlar için önemli bir durum olduğunu vurguluyor. Youtube’da Şubat ayında yapılan bazı değişikliklerin, YouTuber’lar için para kazanma açısından zorlayıcı bir dönem geçirdiklerini kabul ediyor. Fakat yapılan bu değişikliklerin reklamlar verenlerin güvenini kazanmak için olduğunu da önemle vurguluyor.
Pek çok kullanıcı tarafından bir diğer sorun olan para kazanma durumunu belirleyen simge yer alıyor. Bu simge sürekli yeşil ve sarı arasında değişiyor ve video para kazanımı sağlıyorsa yeşil, sağlamıyorsa sarı oluyor. Fakat birçok kullanıcı sarı simgesiyle karşılaşıyor ve ancak itiraz edilirse bu simge yeşile dönerek videonun para kazanımı açılıyor.
Wojcicki şubat ayındaki günceleme ile bu değişimi azalttıklarını söylüyor. Bunun dışında bir de pilot program duyurusu yapıyor. Bu aydan itibaren başlayacak olan programda test sürecine dahil olan video üreticilerine videolarının içeriğine dair çok detaylı sorular sorulacak. 

İlgili Haberler