YPG’li teröristlerin başı çektiği DGS’de militan sayısı 70 bini buldu

YPG’li teröristlerin başı çektiği DGS’de militan sayısı 70 bini buldu
Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri’nde terörist sayısı 70 bine ulaştı.

Suriye'de terör örgütü YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) sayısı 70 bine ulaştı. DSG Sözcüsü Gabriel Kino, DSG'nin sayısının 70 bine ulaştığını belirterek, asayiş ve iç güvenlik güçlerinin de olduğunu söyledi.

Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin de içerisinde yer aldığı DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD tarafından eğitim ve cephane konusunda desteklenen DSG'nin militan sayısı git gide artıyor. Arap ve Süryani militanlarının da içerisinde yer aldığı DSG'nin eğitim ve silahları ABD tarafından karşılanıyor. Arap yoğunluklu olan bölgelerde Arap militanlar çok olurken, Kürt bölgelerinde ise Kürt militanlar çoğunluk oluşturuyor. Her bir militana ABD tarafından aylık 200 dolar verilirken, zırhlı araçlar ve pikap araçlar da ABD tarafından karşılanıyor.

Sputnik'e konuşan DSG Sözcüsü Gabriel Kino, DSG'nin sayısının 70 bine ulaştığını belirterek, " 70 bin dışında on binlerce asayiş ve iç güvenlik güçleri de var. Bu güçler ihtiyaca göre kendini hazır tutuyor. Eğitim ve gerekli tedbirlerini alıyorlar" dedi.

‘İŞİD SONRASI İÇİN DE ANLAŞMAMIZ VAR’

IŞİD'in bitirilişi konusunda Amerika ve koalisyon güçleriyle aralarında bir anlaşmanın olduğuna dikkat çeken Kino, ABD ile IŞİD sonrası dönemler için de aralarında bir anlaşmanın olduğunu dile getirdi.

Suriye'de 2015 yılının sonlarına doğru 12 örgütün birleşmesiyle kurulan DSG'nin elinde Rakka başta olmak üzere birçok kent bulunuyor.

İlgili Haberler