YPG'li teröristlerin hain planı: Yerel halkla Mehmetçiği karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar

YPG'li teröristlerin hain planı: Yerel halkla Mehmetçiği karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar
Terör örgütü PKK/YPG’nin Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde tarım arazilerini yaktığı ve yangını söndürmeye çalışan köylülere ateş açtığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde kirli bir oyun oynadığı ortaya çıktı. Teröristlerin Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerindeki tarım arazilerini yaktığı ve yangını söndürmeye çalışan köylülere ateş açtığı öğrenildi. Bölgede yaşayan köylüler, teröristlerin yangının suçunu Türk askerilerine atmaya çalıştığını belirtiyor.

DHA’da yer alan habere göre, PKK/YPG’li teröristlerin havaların da ısınmasıyla birlikte halkın gıda ihtiyacı için ektiği tarım arazilerini ateşe verdiği, terör örgütünün tarım arazilerini yaktırmak için bölgedeki sempatizanlarına para verdiği, bölgedeki huzur ve güven ortamına zarar vermeye çalıştığı belirlendi. 

suriyede-pkkypgli-teroristler-tarim-arazilerini-atese-verdi-4857-dhaphoto7.jpg

YANGINI SÖNDÜRMEK İSTEYEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ

Örgütün bu kapsamdaki hain planlarından birini 26 Mayıs’ta gerçekleştirerek Barış Pınarı Bölgesinin doğu sınırındaki tarlaları ateşe verdiği öğrenildi. Bölgeye yangını söndürmek üzere giden güvenlik güçleri ve köylülere ateş açıldığı, yanan tarlalarda patlamalar meydana geldiği, iki Suriye Milli Ordusu (SMO) askeri ve bir köylünün açılan ateş ve yangın söndürme esansında yaralandığı belirlendi. Yangın söndürüldükten sonra bölgede yapılan kontrollerde de patlamamış el yapımı patlayıcılar (EYP) tespit edilerek, imha edildi. Ayrıca, terör örgütü tarafından para ile ikna edilen sempatizanlar, Tel Tamir kırsalında bazı ekin tarlalarının SMO tarafından ateşe verildiği yalanını Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne bildirerek, sahte rapor hazırlanmasını sağladı.

suriyede-pkkypgli-teroristler-tarim-arazilerini-atese-verdi-4857-dhaphoto1.jpg

YEREL HALKLA MEHMETÇİĞİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bölgede yaşayan köylülerle yapılan görüşmede ise; tarlaları PKK/YPG'li teröristlerin yaktığı ve yangınların suçlusu olarak da Mehmetçik ve SMO'yu göstermeye çalıştıkları öğrenildi. Mehmetçiğin koruması altındaki bölgelerde yangınlar çıkarma hedefinde olan teröristlerin hem huzur ve güven ortamına kastetmeye çalışacağı hem de yerel halkla Mehmetçiği ve SMO'yu karşı karşıya getirmek için gayret göstereceği ifade ediliyor.

Geçen günlerde Barış Pınarı bölgesindeki bir tarım arazisinde biçerdöver kullanan bir Suriyeli köylü, tesadüfen bir EYP'yi fark ederek Mehmetçiklere haber vermiş, bölgeye sevk edilen mayın uzmanları tarafından gerekli önlemleri alarak patlayıcı etkisiz hale getirilmişti. Milli Savunma Bakanlığı da kısa süre önce terör örgütü PKK/YPG'nin Barış Pınarı bölgesindeki bazı tarlalara mayın ve EYP döşediğini açıklamış, bazı fotoğraflar paylaşmıştı.

asfasd.jpg

Yerel yönetimden bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre; önümüzdeki günlerde de terör örgütünün aynı provokasyonlara devam edeceği, bölge halkına ait tarlaları yakmaya çalışacağı, yanan tarlayı söndürmeye gidenlere de silahla ateş açarak ya da tarlaya tuzaklanmış EYP'leri patlatarak hedef almaya çalışacağı değerlendiriliyor.