YPG/PKK, Esad rejimi ile ittifak yapacak mı?

YPG/PKK, Esad rejimi ile ittifak yapacak mı?
Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda yapmaya hazırlandığı operasyon ve ABD’nin bölgeden çekilme kararı sonrası Esad rejimi ile ittifak yapmaya hazırlanırken, rejim güçlerinin de buna sıcak baktığı öğrenildi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı operasyon için hazırlıklarını sürdürmesi ve ABD’nin bölgeden çekilme girişimleri sonrası terör örgütü PKK/YPG, Esad rejimi ile ittifak yapmaya hazırlanıyor. ABD’nin çekilmesi sonrası bölgede yalnız kalmaktan korkan YPG, Türkiye’ye karşı Esad rejimi ile birlik olmak istiyor. Esad rejimi ise bu konuya sıcak baktığını belirtti.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin öncülüğünde kurulan ve ABD’nin silah ve eğitim desteği verdiği Suriye Demokratik Güçleri’nden Türkiye’nin yapmayı planladığı operasyon öncesi dikkat çeken açıklamalar geldi. SDG’nin sözde komutanı terörist Mazlum Kobani, ABD medyasına yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin aldığı çekilme kararından ötürü ‘hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, Türkiye’ye karşı Esad rejimiyle ittifak yapabileceklerini söyledi.

“ESAD REJİMİ İLE İTTİFAK YAPABİLİRİZ”

ABD’nin kararından ötürü ‘Hayal kırıklığına uğradıklarını’ belirten Kobani, “Bu durum Suriye’nin ABD'ye olan güvenini ve Amerika’nın güvenilirliğini sarstı” dedi. Erdoğan’ın uzun süredir Suriye Kürtlerini tehdit ettiğini ifade eden Kobani, Erdoğan’ın, Kürtleri, ülkesinin istikrarına tehdit olarak görmesini kabul etmedi.

ABD’nin kararının, Kürtlerin hayatlarına mal olacağını hatırlatan Kobani, daha önce asla düşünmeyeceği şeyi düşündüğünü ve bu saldırı karşısında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile ittifak yapabileceğini söyledi. ABD halkına Trump'ın bu kararından vazgeçmesi için baskı yapması konusunda çağrı yapan Kobani, “Sizlerle birlikte uluslararası terörizme karşı, IŞİD’e karşı savaşan bu insanlar şimdi büyük bir tehlike içinde ve bu savaşı tek başlarına vermekle yüz yüzeler” diye belirtti.

Ayrıca, YPG/PKK'ye yakın web sitelerine göre, Şahin Cilo isimli terörist, Türkiye'ye karşı savaşmak için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile ortaklık kurmayı düşündüklerini söyledi.

Terör örgütü böylece Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna geçmesini engellemeyi planlıyor.

ESAD REJİMİNDEN YPG’YE ÇAĞRI

Öte yandan, Esad rejiminden terör örgütü YPG/PKK’ya ‘ittifak çağrısı yapıldı.

El Vatan gazetesinde yayınlanan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin olası operasyonu öncesi Suriyeli Kürtleri ‘dipsiz kuyuya yuvarlanmak yerine’ hükümete katılmaya davet etti.

Mikdad, ‘anavatanın, tüm çocuklarını bağrına bastığını’ vurgulayarak Şam yönetiminin Suriyelilerin tüm sorunlarını şiddet kullanmadan olumlu yönde çözeceğini belirtti.

Tüm Suriye topraklarını koruyacaklarını söyleyen Mikdad, herhangi bir işgale izin vermeyeceklerini ifade etti.

İlgili Haberler