YPG/PKK, sınıra yığınak yapıyor!

YPG/PKK, sınıra yığınak yapıyor!
Suriye'de ABD'nin desteklediği terör örgütü YPG/PKK, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası askeri operasyonuna karşı sınıra yığınak yapıyor.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), silah altına aldığı bir grup Arap militanı gece geç saatlerde işgal altında tuttuğu Fırat’ın doğusundaki sınıra yakın Tel Abyad ve Ras’ül Ayn bölgelerine yerleştirdi.

SDG, Tel Abyad ve Ras’ül Ayn bölgelerine iki askeri araç konvoyuyla keskin nişancılar ve el yapımı patlayıcı ekiplerinden (EYP) oluşan destek gücü sevk etti. Araçlar bölgeye askeri mühimmat da götürdü.

Birinci konvoy Rakka ilinin kuzeyindeki ABD’nin en büyük askeri üslerden Çelebiyye’den, ikinci konvoy da Haseke ve Kamişli bölgelerinden hareket etti.

Aynı zamanda Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca ABD’ye ait savaş uçakları uçuş gerçekleştirdi.

TERÖRE DESTEK SÜRÜYOR

Öte yandan ABD, Suriye’de terör örgütü “IŞİD ile mücadele” bahanesi adı altında YPG/PKK’ya destek vermeyi sürdürüyor.

Terör örgütüne askeri ve lojistik destek sağlayan ABD güçleri, son 10 günde Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından YPG/PKK işgalindeki bölgelere 300 TIR gönderdiği ortaya çıkmıştı.

ABD, 21 Eylül’de YPG/PKK işgalindeki bölgelere inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerlerinin yüklü olduğu 200 TIR yolladı.

İlgili Haberler