YSK'dan Burhanettin Kocamaz kararı

YSK'dan Burhanettin Kocamaz kararı
Evrakları geç teslim edildiği için İYİ Parti'den aday gösterilemeyen Burhanettin Kocamaz'ın adaylığı için İYİ Parti tarafından yapılan İtiraz YSK tarafından reddedildi. Konuya ilişkin DP tarafından yapılan itirazın ise henüz görüşülmediği bildirildi.

Mersin İl Seçim Kurulu, 20 Şubat 2019’da İYİ Parti yetkilisi Orhan Galip tarafından Mersin Büyükşehir Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’a ait belgelerin saat 17.26’da teslim edildiği gerekçesiyle Kocamaz adına verilen başvuru taleplerini yasal süresi geçtikten sonra yapıldığı gerekçesiyle reddine karar vermişti.

Bu karara İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi tarafından itirazda bulunulmuştu. YSK, bu itirazı da reddetti.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde; 2972 sayılı Kanunun 12. maddesi ve Yüksek Seçim Kurulunun 13/12/2019 tarihli, 2019/1105 sayılı kararı ile kabul edilen Seçim Takvimi uyarınca, Mersin İl Seçim Kurulu tarafından verilen 20/02/2019 tarihli, 2019/17 sayılı kararını kaldıracak hukuki bir sebep bulunmadığı gibi tam kanunsuzluk hali de bulunmadığından, talebin reddine karar verilmesi gerekmiştir.”

DP'NİN İTİRAZI ELE ALINMADI

İYİ Parti'den adaylığı gerçekleştirilemeyen Kocamaz, daha sonra Demokrat Parti'den aday gösterilmiş, İl Seçim Kurulu bu adaylığı da kabul etmemişti.

Demokrat Parti ise seçim kurulun bu kararına ilişkin YSK'ya itirazda bulundu. DP'nin itirazının henüz YSK tarafından değerlendirilmediği bildirildi.

Demokrat Parti Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, yapılan itiraza ilişkin, "Bununla ilgili YSK'ye gereken itirazlarımızı yaptık" diyerek hukuki her yolu deneyeceklerini sözlerine eklemişti.

İlgili Haberler