YSK’dan kesin sonuç açıklaması

YSK’dan kesin sonuç açıklaması
YSK Başkanı Sadi Güven, kesin seçim sonuçlarını bugün açıklamayı planladıklarını açıkladı.Güven, erken seçim sorularına, "En az 2 seçimlik malzememiz hazır." dedi.

YSK Başkanı Güven, YSK önünde 24 Haziran seçimleri sonuçlarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güven, bugün YSK’ya yapılacak itirazların son günü olduğunu belirterek, "Bugün herhangi bir itiraz gelip gelmeyeceğini bilemiyorum. Bugüne kadar 13 il seçim kurulu kararına karşı itiraz geldi ve bunları sonuçlandırdık. Bugün itiraz gelirse ona da bakacağız. Sonuçlandırırsak ve olağanüstü bir durum olmazsa bugün saat 17.00 itibariyle seçim sürecini tamamlamak istiyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmazsa 17.00’den sonra kesin seçim sonuçlarını açıklarız ve Resmi Gazete’ye göndereceğiz. Sayın cumhurbaşkanı mazbatasını da Meclis Başkanımıza takdim edeceğim" dedi. 

"YSK’NIN İKİ SEÇİMLİK MALZEMESİ HAZIR"

Erken yerel seçimlere YSK’nın hazır olup olmadığı sorusu üzerine Güven, "Biz her seçime bir sonrakinin bitiminde en az iki seçimlik malzememizi hazırlarız. Bunu her zaman söylüyorum ama erken seçim kararı alıp almamak benim işim değil o siyasi iradenin işi. Yüksek Seçim Kurulu her zaman hazır olmak durumundadır. Bugüne kadar hep hazır olduk, bundan sonra da hazır olacağız. Bugün seçimi tamamladıktan sonra sonraki seçimlerle ilgili nelerimiz eksik, hangi ihtiyaçları gidermemiz gerektiği hususunda çalışmamız devam ediyor, bu rutin bir işimiz" dedi.