YSK'dan yeni açıklama

YSK'dan yeni açıklama
YSK'dan, İstanbul kararının ardından gelen tepkilere ilişkin açılama yapıldı.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada "Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Yüksek Seçim Kurulu, baskı, yıldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantılarına cevaben yapılan açıklama şu şekilde:

"Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Yüksek Seçim Kurulu, baskı, yıldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir. Anayasa ve kanunlar, yasama organı üyesi olmanın sağladığı dokunulmazlığın hukuki korumasına sığınarak, bir kimseye suç işleme ve yargı organı mensuplarına hakaret etme serbestisi tanımaz.

YSK, geçmişte olduğu gibi bugünde seçimlerin dürüstlük içinde yapılmasını temin etmek için bağımsızlık ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda baskı, yuldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir. Bu nitelik ve ağırlıkta olan söz ve davranışları reddediyor, şiddetle kınıyoruz."

İlgili Haberler