YSK’nın İstanbul kararında dikkat çeken ayrıntı: Sadi Güven’in oyu ne oldu?

YSK’nın İstanbul kararında dikkat çeken ayrıntı: Sadi Güven’in oyu ne oldu?
YSK’nın aldığı İstanbul kararında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. YSK Başkanı Sadi Güven’in İstanbul’da seçimin yenilenmesi için yapılan oylamada ret oyu verdiği öğrenildi.

YSK, AKP’nin itirazı üzerine İstanbul'daki Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine, 4’e karşı 7 ile yani oy çokluğuyla karar verdi. YSK Başkanı Sadi Güven’in de ret oyu verdiği ortaya çıktı. YSK’nın aldığı karar ile İstanbul’da büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası elinden alındı. İstanbul’da seçim 23 Haziran tarihinde yapılacak.

Partisinin grup toplantısında bu konuya değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin yenilenmesi için ‘evet’ oyu veren 7 YSK üyesi hakimin isimlerini tek tek okuyarak hakimlere sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu “Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Satılık adam değildir. Siyasi baskılara boyun eğen adam değildir.” dedi. CHP lideri kabul oyu veren 7 hakim için “Çete” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler