Yücel İldiz'in Ahmet İlhan Özek'i yok ki

Yücel İldiz'in Ahmet İlhan Özek'i yok ki

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Geçen hafta da izledim Erzurumspor''u; kendi sahasında Ankaragücü''ne 1-0 yenilmişti. Maçtan çok tribündeki olaylar ve kaptanı uzun sakallı Aykut Demir''in arkadaşlarının giydiği ''Savaşa hayır'' tişörtünü giymeyi reddetmesi konuşulmuştu. Taraftarları tribündeki koltukları bile sökmüşler, ellerine ne geçtiyse sahaya atmışlardı.
Bu hafta Altınordu maçını da izledim. Sanırım Erzurumsporlu futbolcular da geçen hafta kendi seyircilerini gördükten sonra Altınordulu taraftarlara hayran kalmışlardır. Tribünde bayraklar, posterler... Altınordu''nun alt yapı ordusundan Atatürk tişörtlü pırıl pırıl çocuklar. Çalınan marşlar. Ne bir küfür var, ne koltuk kıranlar. Altınordu bir ekol artık, bu da ekolün yansıması bence.
Süper Lig''e çıkmak için mücadele eden Erzurumspor, ilk ikiden koptu gibi. Play Off grubunda kalmak için mücadele ediyor. Altınordu ise üst üste aldığı yenilgilerden sonra düşme hattına kadar inmişti. Geçen hafta Menemenspor''u deplasmanda yenerek önemli bir galibiyet aldı, şimdi de Erzurumspor''u devirdi.
İki takım arasında gördüğüm en belirgin fark kaptan farkı.
Altınordu''nun kaptanı Ahmet İlhan Özek, tecrübeli bir oyuncu. Yıllara Süper Lig''de de oynadı. Şimdi gençlerin ağırlıkta olduğu bir takıma ağabeylik yapıyor. En iyi şekilde de örnek olmaya çalışıyor. Geçen hafta Menemen''de attığı golden sonra, bu hafta da attı golünü. 42. dakikaydı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda ustaca vuruşunu yaptı, maçın tek golünü attı.
Ama golünü attıktan sonra yan gelip yatmadı. "Hadi gençler siz koşun beni yormayın" demedi. Attığı golün, takımı organize etmesinin, her futbolcunun yardımına koşmasının yanı sıra son dakikalarda kendi ceza alanından çıkardığı toplar da unutulmamalı.
Erzurumspor ise daha baskılı göründü. Pozisyona da girdi. Ama Altınordu''nun genç kalecisi Ali Emre''yi geçekemedi. Bu yenilgiyle Erzurumspor hem avantaj, hem de moral kaybetti.
Erzurumspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, yılların hocası. Erzurumspor bu yenilgiyle ilk ikiden iyice uzaklaştı. Play Off var; oradan çıkabilir Süper Lig''e. Ama büyük bir eksiği var. Yücel İldiz''in Ahmet İlhan Özek gibi bir kaptanı yok. 

 

Yazarın Diğer Yazıları