Yüksekova'da operasyonlar tamamladı! İşte bilanço...

Yüksekova'da operasyonlar tamamladı! İşte bilanço...
Hakkari 'nin Yüksekova ilçesinde PKK büyük bir bozguna uğradı. PKK'ya yönelik operasyonda 195 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, yüzde 95'lik bölümü terör örgütü mensupları ve tuzaklarından temizledi.

PKK'lılar Yüksekova'da destek göremedikleri vatandaşları "hain ve ajan" olarak niteleyerek, bu kişilere ait evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kolon, kiriş ve harekete duyarlı lambalarına bomba düzeneği yerleştirdi. Bu tuzaklar güvenlik güçlerince tek tek kaldırıldı.Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda 195 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, yüzde 95'lik bölümü terör örgütü mensupları ve tuzaklarından temizledi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor. Güvenlik güçlerince, Orman, Cumhuriyet, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Esentepe, Dize ve Güngör mahallelerinde kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen operasyonda, terör örgütüne ağır darbe vuruldu.

KAÇMAK İÇİNF FIRSAT KOLLUYORLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca sürdürülen operasyonda, teslim olmak veya ölmekten başka çaresi kalmadığını anlayan bölücü terör örgütü mensuplarının kaçma çabaları da sonuçsuz kaldı.

21 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İlçeyi gece ve gündüz çok dikkatli bir şekilde kontrol eden güvenlik güçleri, 4'ü sağ olmak üzere 21 teröristi kaçmak isterken etkisiz hale getirdi. Terör örgütünün sözde liderlerinden Cemil Bayık'ın "çözülmeyi deşifre etmeyin" çağrısına rağmen sıkışan bölücü örgüt mensuplarından 12'si Yüksekova'da olmak üzere 17'si teslim oldu. Güvenlik güçlerinin kararlılıkla sürdürdüğü operasyonda bugüne kadar 195 terörist etkisiz hale getirildi.

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

Operasyon kapsamında ev, yol, barikat, tünel ve değişik noktalara terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan 284 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik birimleri, 214 barikatı kaldırdı, açılan 135 çukuru da kapattı.

YÜZDE 95 KONTROL ALTINDA

Güvenlik güçleri, böylelikle ilçenin yüzde 95'lik kısmındaki el yapımı patlayıcıları imha ederek, kurulan barikat ve açılan çukurları temizlemiş oldu.Bölücü terör örgütü mensupları, operasyon öncesi, "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için ilçeden ayrılan terör mağduru vatandaşların evlerine tünel açıp, barikatlar kurarak buraları adeta kullanılamaz hale getirdi.

DESTEK GÖREMEDİKLERİ VATANDAŞA HAİN DİYORLAR

Destek göremedikleri bu vatandaşları "hain ve ajan" olarak niteleyen, bu kişilere ait evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kolon, kiriş ve harekete duyarlı lambalarına bomba düzeneği yerleştiren PKK'lı teröristlerin bu tuzakları, güvenlik güçlerinin dikkati sonucu ortadan kaldırıldı.Terör örgütü üyeleri, vatandaşlar ve güvenlik güçlerine "zarar" vermek için yüzlerce evi de ateşe verdi.