Yumurtayı sakın böyle yemeyin. Damarları tıkıyor

Yumurtayı sakın böyle yemeyin. Damarları tıkıyor
Yumurta yanlış gıdalarla birleştirildiğinde sağlığınıza ciddi zararlar verebileceği vurgulandı.

Posta’nın haberine göre; Beslenme uzmanlarından yumurta tüketiminde dikkat etmeniz gereken önemli konularla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

Restorana gittiğinizde sipariş ettiğiniz yumurta çoğu zaman sizin için sağlıklı olacağına oldukça zararlı bir şekilde servis edildiği bildirildi. Buna pastırma ve sosis gibi tuzlu etler ve patates kızartması gibi tuzlu yiyeceklerin de dâhil edildiği vurgulandı.

Yumurta başlı başına diyetinize ekleyebileceğiniz sağlıklı bir yiyecek olduğu biliniyor. Bununla birlikte yanında yedikleriniz doymuş yağ, sodyum ve diğer zararlı besinler açısından ciddi derecede yüksek olabilir.

Beslenme uzmanları da bu konuda dikkat etmeniz gerektiğini ifade etti.

YUMURTANIN FAYDALARINDAN YARARLANMAK İÇİN 

İşin temeli tabağınıza ne koyduğunuza dikkat etmektir. Bu sayede yumurtaların sağladığı tüm faydalardan yararlanabilirsiniz. Eğer tabağınıza zararlı olduğunu bildiğiniz yiyecekleri eklerseniz yumurtanın faydalarını da etkisiz hale getirebilirsiniz.
Ancak bu yumurtaları tek başına yemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Daha doyurucu bir tabak hazırlamak için sağlıklı besin değerlerine sahip farklı yiyecekleri de öğününüze eklemenizde hiçbir sakınca yoktur. Sabahları yumurta yerken yanında avokado, tam tahıllı ekmek ve sebzeler gibi sizin için sağlıklı yiyecekler ile birlikte tükettiğinizden emin olun.

BU, BİR ÖĞÜNDE ÇOK FAZLA SODYUM ALMANIZ ANLAMINA GELMEKTEDİR

Tüketilen yağ miktarı da göz önüne alındığında, doymuş yağdan alacağınız kalorileriler günlük alımınızın %10''una veya 2.000 kalorilik bir diyet için 20 gram eşdeğeri ile sınırlandırmanız önerildiği bildirildi.

Bir dilim pastırma, günlük almanız gereken değerin yarısından fazlası olan yaklaşık olarak 12.6 gram doymuş yağ içermesi gerektiği vurgulandı.

Pastırma ve sosis gibi kahvaltıda tüketilen et çeşitlerini yemek çok fazla yağ ve sodyum almanıza neden olabileceği bildirildi. Örnek olarak 2020-2025 yılları arasında Amerikalılar için hazırlanan beslenme rehberine göre alınması gereken günlük sodyum değeri 2.300 miligramdır. Ancak sadece bir dilim pastırma bile başlı başına 115 miligram sodyum içererek ve günlük almanız gereken değerinizin %5''ine denktir. İlk başta bu rakam küçük görünse de, restoranlar tabakta iki ila üç (belki daha fazla) dilim pastırma vermektedir. Bu, bir öğünde çok fazla sodyum almanız anlamına gelmektedir. Bir sosis tabağı ise yaklaşık 790 miligram sodyuma içerir ve bu da günlük değerinizin %34''ü kadardır.

İlgili Haberler