Yumurtadan PKK soslu federasyona!

Tayyip Erdoğan, protestocu öğrencilere,  “yumurtaları atmayın, omlet yapın” diyor ama, Ankara Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı başlattı bile!
Bu durumda en iyisi, okurumuz V. Acun’un önerisini yerine getirmek:
“Memlekette yumurta satışları ileri demokrasi kurallarına göre denetlenmeli..
Üniversite öğrencilerine yumurta satışını kısıtlayacak düzenlemeler getirilmeli..”
Hatta, yumurta satışları ikinci bir emre kadar tamamen yasaklanmalı, horozlar kısırlaştırılmalıdır!
Burhan Kuzu, yumurta atan öğrencilerin arkasında Ergenekon olduğunu iddia etmedi mi? Ardından Silivri’deki duruşmada Veli Küçük, mahkeme heyetine “Biz tavuk hırsızı mıyız?” diye sormadı mı?
İşte aradaki örgütsel bağlantı, hukuki dille “illiyet bağı” da kuruldu! Yumurta tavuktan çıktığına; Veli Küçük de  tavuk dediğine göre bu işte Ergenekon parmağı var demek ki!

* * *

Şaka bir tarafa, Türk halkı, yumurta atışlarını tartışırken WikiLeaks’ı de geçtik, Türkiye’nin parçalara bölünerek federasyona dönüştürülmesi için girişilen hazırlıkları görmüyor bile!
Biz Yeniçağ olarak gerçekleri her gün hatırlatsak bile bu yeterli olmuyor.
AKP federasyoncudur. Türk kelimesine bile karşıdır. Zaten şu anda ABD’ye gönderdikleri bir heyet, eyalet sisteminin, yani federasyonun hukuki alt yapısını incelemektedir. AKP, daha kurulurken CFR’nin yerel yönetimlere otonomi vermeyi öngören gizli mektubunu parti programı haline getirmiştir.
CHP’de Deniz Baykal faktörü, Türkiye’nin bölünmesine karşı önemli bir engeldi, onu tasfiye ettiler. Yerine gelen Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürt demedim ama Türk de demedim” zihniyetine sahiptir. Kadrosu da ikinci cumhuriyetçilerden oluşmaktadır. Parti ideolojisi Türk Milliyetçiliği olan MHP için de tuzaklar hazırlanmaktadır. Hiçbir tuzak kurulmasa bile devletin kontrolü şu anda federasyoncu bir kadronun eline geçmiştir. MHP ise devlet politikaları dışına çıkmaz, çıkmamıştır!
Bir düşünelim, PKK ile mücadele edenler çeşitli suçlamalarla yargılanıyor ama PKK’nın başı, cemaatle görüşüyor ve sıcak mesajlar gönderiyor. Hem de Adalet Bakanlığı ekibi ABD’de federasyonu incelerken..
PKK, federasyon için devlet ile anlaştığını açıklamıştı, şimdi Batı illerinden de sivil destek sağlamaya çalışıyor. Okurumuz Ufuk Canbek’e göre “Bu şekilde milliyetçi-muhafazakar kitlelerin tepkisi frenlenecektir. MHP’ye karşı taarruz başlayacaktır. Osman Pamukoğlu hakkında da saldırılar ve dezenformasyon olabilir. Uzun lafın kısası, Türkiye’den Türk varlığını silmek için büyük Ermeni ortaklığı sahneye konacaktır.”
CHP ve MHP’nin bu olaylar karşısında kıyameti koparması gerekirken, birkaç milletvekilinin, Yeniçağ’ın talebi üzerine verdiği demeçler dışında ortada en küçük bir tepki yok!
Askerler mi? Burhan Kuzu ne diyor?  “İçeride sıkıştılar, askerin darbe yapacak takati yok, tek kozları öğrenciyi sokağa dökmek” diyor, değil mi!
Yani bu cephede “kuzuların sessizliği”  filmi oynatılıyor! “Federasyon hazırlıkları” nın sürdürüldüğü bir ortamda, Gölcük’te yapılan operasyon da bu sessizliği garanti altına almaktadır. Asker kendi derdine düşmüştür!

* * *


Wall Street Journal “İktidardaki AKP, Merkez Bankası’nı İstanbul’a taşımayı önererek bu kurumu, ülkenin geleceğinin şekillendirilmesine ilişkin eski tüfek laikler ile İslami eğilimli hükümet arasındaki bir sonraki savaş alanı olarak konumlandırdı” diyor ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin “Merkez Bankası, ulusal egemenliğin bir simgesidir, onu İstanbul’a taşımak Cumhuriyet karşıtı bir mesaj olur İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti idi ve Başbakan bunun özlemini çekiyor biraz” sözlerini aktarıyor.
İşte gerçek fotoğraf!

Yazarın Diğer Yazıları