Yunan adalarına gitmiyoruz protestosu

Yunan adalarına gitmiyoruz protestosu
İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer’in öncülüğündeki bir takım sivil toplum kuruluşları ve İYİ Partili grup, dövizler ve pankartlarla Yunanistan’ın Türk adalarını işgalini protesto etti.

İYİ Parti Türk Dünyasından sorumlu Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer öncülüğünde, İzmir Yeniden Aydınlanma Derneği Başkanı Musa Uçan, Ankara Yeniden Aydınlanma Derneği Başkanı Eray Ertürk, Avrupa İYİ Toplum Gönüllüleri Temsilcisi Ali Eker ve çok sayıda vatandaş dövizler ve pankartlarla Yunanistan’ın Türk adalarını işgaline tepki gösterdi.

Ege adalarına turistin ziyaretlerin durdurulması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için Çeşme feribot iskelesinde protesto gerçekleştirip basın açıklamasında bulunuldu.

Yayınladıkları bildirinin detayları şu şekilde:

“TÜRK MİLLETİ’NE DUYURU”

“Bizler, bugün İYİ Partililer ve Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak burada Türk milletine anlamlı bir çağrıda bulunmak için bir araya geldik.

Bilindiği gibi Yunanistan kurulduğu günden beri bölücü terör örgütü PKK’nın destekçisi ve koruyucusu olan devletlerden biridir. Bu örgütlere DHKPC ve MLKP’nin ardından FETÖ’de katılmıştır. Bugüne kadar tüm anlaşmalara rağmen bir teröristi bile iade etmemiştir.

Yunan düşmanlığı bitmemektedir..

“Yunanistan parlamentosu İzmir’in Yunan işgalinden kurtarıldığı 9 Eylül’ün yıl dönümünde; 9 Eylül 2014 tarihinde “Ermeni ve Rum soykırımları yapılmamıştır” demeyi hapis ve para cezasına çarptıran yasayı çıkartmıştır. Yasada cezalar; 3 ila 6 ay arasında hapis ve 5 bin Avro’dan 20 bin Avro’ya kadar para cezası olarak belirlenmiştir.

Bizler, gelirlerinin büyük bir kısmını Türkiye ve Türk milletinden sağlayan, buna rağmen her daim düşmanca tavrından vazgeçmeyen, Ege Denizini kendi denizi haline getiren, 2004 yılından itibaren 18 adamızı fiilen asker çıkartarak işgal eden, uçak ve gemilerimize yönelik düşmanca tavır takınan Yunanistan’ı kınamak ve uyarmak amacıyla, ekonomisi “Türk turistlere” bağımlı olan “Ege’deki Yunan adalarına” yönelik tekrar bir ” PROTESTO “ çağrısında bulunuyoruz.

Yüce Türk Milleti!.. Artık bıçak kemiğimize dayanmıştır…

Yunanistan 2004 yılından itibaren binlerce asker ve ağır silahlarla işgal ettiği 18 Türk adasından çekilmedikçe…

Yunanistan parlamentosunun kabul ettiği açık düşmanlık içeren “Pontus ve Ermeni Soykırımı olmuştur ve inkar eden cezalandırılacaktır…” şeklindeki gerçek, hukuk ve etik dışı kanunu geri çekmediği sürece;

1-Biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları Ege’deki “Yunan adalarına” gitmiyoruz. Siz de gitmeyin…

2-Gitmek isteyen yakınlarınızın gitmemeleri yönünde telkinde bulunmanızı istiyoruz.

3-Vatanımıza gelecek olan ve Yunan pasaportu taşıyan her turiste Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğiz sizin de göstermenizi rica ediyoruz.

4-Yunanistan’ı görme konusunda ısrarcı olan vatandaşlarımızın da Batı Trakya’ya yani Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe gibi şehirlere gitmelerini ve orada Türk esnaftan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu tavır ASLA bir düşmanlık değildir. Tam tersine Yunanistan’ın bitmek tükenmek bilmeyen TÜRK DÜŞMANLIĞI’na ve Türkiye’deki destekçilerine yönelik Türk milletinin bir PROTESTOSUDUR.”

Ege’deki bazı Türk esnafa da turizm sezonu öncesi bir çağrımız var. Fahiş fiyat ve kısa zamanda vurgun politikalarını bırakıp insaflı ve turisti memnun etmeye yönelik fiyat anlayışına dönmelerini istiyoruz…

Son çağrımız da Türkiye’yi yöneten ve tüm bu işgallere sessiz kalarak destek veren AKP yönetiminedir.

VATAN EVLATLARININ CAN VE KAN VEREREK ALDIĞI ADALARIMIZI MASABAŞI OYUNLARIYLA YUNAN’A VERMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ.

MÜCADELEMİZ, ADALARIMIZI GERİ ALANA KADAR DEVAM EDCECEKTİR. İŞGAL VE İLHAKLARI TÜRK MİLLETİNDEN SAKLAMANIZA VE OLDU BİTTİYE GETİRMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ..

SAYGILARIMIZLA

BİR GRUP İYİ PARTİLİ”