Yunan heyet, TANAP törenini neden terk ettiğini açıkladı

Yunan heyet, TANAP törenini neden terk ettiğini açıkladı
TANAP boru hattının açılış töreni için Edirne'ye gelen Yunan heyeti, tören bitmeden alanı terk etti. Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Yardımcısı İkonomu, ayrılış gerekçesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün MS4 Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) Avrupa bağlantısı açılış töreninde konuşma yaptığı sırada Yunanistan'dan gelen heyet tören alanını terk etti.

"TÜRK YETKİLİLER DURDURMAYA ÇALIŞMA AMA KALAMAYACAĞIMI SÖYLEDİM"

Birlik Gazetesi'nin aktardığına göre açılış töreni için Edirne’de bulunan Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Yardımcısı Dimitris İkonomu, ayrılış gerekçesini şu sözlerle açıkladı: "Gazı Yunanistan sınırına taşıyacak olan boru hattının açılışındaydım. Erdoğan konuşmasında tahrikkar bir biçimde Kıbrıs’ta yapılmakta olan sondajlara ve Libya ile imzalanan mutabakata değindi.Bunları söylediğinde, Yunan tarafının memnuniyetsizliğini ifade etmek üzere ayrılmayı tercih ettim. Erdoğan, Yunanistan için sondaj yapan şirketlere saldırdı. Türk yetkililer beni durdurmaya çalıştı ama kalamayacağımı söyledim. Departman düzeyinde, bu konuşmalar nedeniyle ayrılmakta kararlı olduğumuzu belirten bir açıklama yaptık."