Yunanistan Başbakanı Çipras’tan ilginç ziyaret

Yunanistan Başbakanı Çipras’tan ilginç ziyaret
Türkiye’yi ziyaret edecek olan Yunan Başbakan Çipras’ın Ruhban Okulunu da ziyaret edeceği bildirildi. İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, okulun 48 yıl önce kapatıldığına dikkat çekerek, “Şımarık komşumuza bu jest niye?” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da görüşecek olan Yunanistan Başbakanı Çipras’ın sonrasında İstanbul’a geçeceği bildirildi. Çipras'ın İstanbul'da, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret edeceği daha önceden açıklanmıştı. Edinilen bilgiye göre Çipras, çarşamba günü İstanbul'da Heybeliada'daki Ruhban Okulu'na gidecek. Yunanistan Başbakanı, okulun kilisesinde düzenlenecek dini ayine katılacak ve ardından Bartholomeos'u ziyaret edecek. Çipras, Ruhban Okuluna giden tek Yunan başbakan olarak tarihe geçecek.

“ŞIMARIK KOMŞUMUZA BU JEST NİYE?”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çipras’ın Ruhban Okulu ziyaretine değindi. “Yunanistan Başbakan’ı Ankara’ya geliyor. Hoş geliyor, bu ziyaret ikili ilişkiler için olumlu olabilir. İkinci gün Heybeliada Ruhban Okulu’nda ayin ve Patrikhane ziyareti varmış. Ruhban okulu 48 yıl önce Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Şımarık komşumuza bu jest niye?” ifadelerini kullandı.  

FETÖCÜLERE İLTİCA HAKKI ve ADALAR MESELESİ…

Yunanistan’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan FETÖ'cülere iltica hakkı vermesi Türkiye tarafından sert bir dille eleştirilmişti. Çipras’ın, FETÖ mensuplarına yönelik koruyucu tavrı, Türk yetkililer tarafından halen eleştirilmekte. Ayrıca son yıllarda, Ege ve Akdeniz’de bulunan 16 Türk adasının Yunanistan’ın hakimiyetine verildiği iddiası da Türkiye gündeminde bomba etkisi yaratmıştı.   

ÇİPRAS KENDİ İÇ SİYASETİNİ RAHATLATACAK

Yunan Parlamentosunda yapılan oylamada, Makedonya'nın ismi 'Kuzey Makedonya Cumhuriyeti' olarak değiştirilmişti. Bunun üzerine, Çipras’ın partisi Syriza’nın küçük ortağı, Bağımsız Yunanlar (ANEL) Partisi Başkanı Panos Kammenos, koalisyon hükümetinden ayrıldıklarını açıklamıştı. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yunanistan’da büyük bir kesim, Makedonya’nın isim değişikliği nedeniyle Çipras’ı sert bir dille eleştirmişti. Çipras’ın Ruhban Okulu’nu ziyaret ederek, Yunan milliyetçilerin gönlünü almayı hedeflediği de öne sürüldü.