Yunanistan Başbakanından Erdoğan açıklaması

Yunanistan Başbakanından Erdoğan açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mülteciler konusunda yaptığı “Kapıları açarız” şeklindeki çıkışları eleştiren Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ‘iyi komşuluk ilişkisi kurmak istiyorsa bunu yapamayacağını açıkça söyledim” dedi.

Almanya’nın Handelsblatt gazetesine konuşan Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin mültecileri kullanarak AB üzerinde baskı kurmaya çalıştığını ancak AB’nin de Yunanistan gibi göç krizinin ön cephesinde bulunan ülkeleri desteklemek konusunda üzerine düşeni yapamadığını söyledi.

Yunanistan’ın Türkiye ile olan kara sınırında ve Ege adalarında kaydedilen mülteci ve sığınmacı sayısındaki artış için “Bu böyle devam edemez” yorumunu yapan Miçotakis, Ankara’nın bu durumu suiistimal ettiğini savundu.

'ANLAŞMAYI İHLAL EDİYOR'

Miçotakis, “Burada olan şey çok açık: Türkiye, AB’ye baskı yapmak ve bir taviz elde etmek için göçü araç olarak kullanmaya çalışıyor. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerine sahip olmak istiyorsa mültecileri ve göçmenleri araç olarak kullanamayacağını açıkça söyledim" dedi.

“Neyle uğraştığımı biliyorum” diyen Miçotakis, şu örneği verdi; “Mesela Türk sahil güvenliğini arayıp, göçmenleri taşıyan bir teknenin Türk karasularından ayrıldığını söylesek, hiç tepki alamayız. Bu kabul edilemez, çünkü AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasını ihlali ediyor.”

AB’YE: BUNU KABUL ETMEYECEĞİM

AB’nin de göç akışını görmezden geldiğini söyleyen Kiriakos Miçotakis, “Avrupa, Yunanistan gibi ülkeleri mülteci ve sığınmacılar için uygun bir park noktası olarak görüyor. Avrupa dayanışması bu mu? Hayır! Bunu artık kabul etmeyeceğim” diye konuştu.