Yunanistan savaş gemisi gönderdi: Tüm Türk topraklarını vurabiliriz

Yunanistan savaş gemisi gönderdi: Tüm Türk topraklarını vurabiliriz
Yunan medyası, donanmanın Türk tatbikat bölgesine savaş gemilerini yolladığını duyurdu. Doğu Akdeniz'de provokasyonu dış politika haline getiren Yunanistan'da medya, bir sonraki adımın ne olabileceğini yazarken haddini aşan iddialara bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar''ın geniş bir şekilde tanıttığı "Mavi Vatan" tatbikatı, Doğu Akdeniz ve Ege''de tam gelişim aşamasına giriyor. Plana göre 87 savaş gemisi, 27 savaş jeti, 20 helikopter ve insansız hava araçları tatbikatta görev alacak. Tatbikat üç ana noktada yapılacak.
TATBİKAT 7 MART''TA SONA ERECEK
Bunlar Siros koyu, Ege''nin güneydoğu kesimindeki Aksaz limanı yakın, ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet karasuları. Tatbikatta ANKA, TB-2, ALBATROS-T ve Şimşek kullanılacak. Adalar Denizi ve Akdeniz''de gerçekleştirilecek olan Mavi Vatan 2021 tatbikatı 07 Mart 2021''de sona erecek.
GÜVENLİK FAALİYETLERİ
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; Kuvvet Komutanları, Bakan Yardımcıları ve birlik komutanlarının da katılımıyla video telekonferans toplantısı düzenledi. Bakan Akar, savunma ve güvenlik faaliyetleriyle ilgili bilgi alarak talimatlar verdi.
YUNANİSTAN SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERDİ 
Yunan medya kuruluşu Pentapostagma, tatbikatın Yunan Silahlı Kuvvetleri tarafından izlendiğini ve bazı savaş gemilerinin durumu izlemek için Salamis Deniz Üssü''nden ayrılma emri aldığını yazdı. Ancak Mart ayı başında, Fransız donanmasının amiral gemisi olan nükleer enerjili uçak gemisi "Charles de Gaulle"''ün ortak eğitim için 20''den fazla Rafale savaş uçağı ile, Mavi Vatan tatbikatının gerçekleştirileceği tarihlerde yelken açması bekleniyor.
"TÜRK TOPRAKLARININ TAMAMINI VURABİLİRİZ" 
Pentapostagma''nın haberi şöyle devam etti: "Bu tatbikat Doğu Akdeniz, Girit yakınlarında, Yunan savaş jetleri ve donanma gemilerinin de katılımıyla yapılacak. Ülkemizin Türkiye''nin önemli ölçüde gerisinde kaldığı kritik bir "havacılık sektörü" var ve bu da uçakların havadan yakıt ikmali için "uçan tankerlerin" eksikliğidir. Bu tür uçakların tedariği, artık Kıbrıs''a uzun süre hava desteği sağlayabilecek olan hava kuvvetlerimiz için büyük bir güç çarpanı olacaktır. Uzun menzilli havadan karaya füzeler gibi uygun mühimmat ile Türk topraklarının tamamına ve tabii ki stratejik hedeflerine saldırabilme imkanına sahip olacağız."
MİLLİYET