Yunanistan, Ege'de savaş pozisyonuna geçti...

Yunanistan'ın Ege'yi Yunan gölü haline getirmesini önlemeden Doğu Akdeniz'de çıkarlarımızı ne kadar koruyabiliriz?.. Veya, Batı destekli küstah Yunan ve Rum'un Doğu Akdeniz'deki oldu bittilerine karşın yürüttüğümüz faaliyetler sonuca ulaşabilir mi?..

Uluslararası anlaşmalara göre, kapı gibi belgeli 18 Türk adası ve 1 kayalığını Yunan işgal etmiş... Adalarımızda askeri tatbikatlar yapıyorlar... Meydan okuyorlar, Türkiye'ye en ağır hakaretleri savuruyorlar... Üstelik, gayri askeri statüdeki adalarda her türlü ağır askeri teçhizatlaşmayı gerçekleştiriyorlar... Lozan'ı delik deşik ediyorlar... Birileri, Türkiye'de tüm bu olup bitenleri sessiz sedasız seyrediyor... Sonra da Doğu Akdeniz'e yalandan tantanalarla "çıkarlarımızı koruyoruz" diye araştırma gemileri gönderiyoruz!.. Ege, tamamen Türkiye'ye kapanınca Akdeniz'e nasıl çıkacak ve haklarımızı nasıl koruyacaksak!?..

Bakın!.. Bizler, Doğu Akdeniz'de araştırma gemisi sayısı hamaseti ile meşgul edilip Ege'deki rezaletlerin üstü bilinçli şekilde örtülürken Yunan ne ile uğraşıyor?..

Gayri askeri statüdeki adalarda silahlanmasını arttırıyor.. Vee, bu adalarda askerlerini Türkiye'ye karşı savaş pozisyonuna geçiriyor. Nereden mi biliyorum?.. İşte fotoğraflı belgeleri:

Yunanistan  Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas, 2 Temmuz 'da gayri askeri statüde olan Limni ve Bozbaba adalarını ziyaret etti. Korgeneral Kambas'a, Tuğgeneral Georgios Vaklatzis de refakat etti. Ziyaret ve denetleme ile ilgili haber ve resimler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinden tüm dünyaya ilan edildi.

Korgeneral Kambas, Limni Adası'na gelişte askeri tören ile karşılandı. Kambas, gayri askeri statüdeki Limni Adası'nda konuşlu askeri birliklerin harekat seviyelerini denetledi.

foto-1-013.jpg

Korgeneral Kambas, Limni Adası'nda konuşlu Tank Taburu'nun garajı önünde poz vererek taburda görevli Yunan askerlerini denetledi. Tank Taburu'ndaki askerlerin savaş hazırlık durumundaki kıyafetleri dikkat çekti.


foto-2-009.jpgfoto-3-004.jpg

 

Korgeneral Kambas, tank mürettebatı askerlerini de yerinde denetledi. Tank önünde poz veren Kambas, Lozan Antlaşması'na ve Türkiye'ye meydan okudu. Limni Adası'ndan Bozbaba Adası'na geçen Korgeneral Kambas, adada görevli Yunan askerleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.


foto-4-005.jpg

 

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunan'ın son küstahlığına şöyle tepki gösterdi;

"13 Şubat 1914 tarihinde Yunan Kraliyet Hükümetine, 14 Şubat 1914 tarihinde Osmanlı Devleti'ne tebliğ edilen Altı Büyük Devlet (Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya) Kararı ile Yunanistan'a Kuzey Ege Adaları'nın sadece kullanma hakkı verildi. Silahsız olmak kaydıyla kullanma hakkı verilen Taşoz, Semadirek, Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Ahikerya, İpsara ve Bozbaba adaları Türk egemenliğinde kaldı. Bu durum Lozan Antlaşması'nın 12. ve 13. Maddeleri ile teyit edildi.

Korgeneral Kambas'ın ziyaret ettiği Limni Adası'nda bir Mekanize Tugay, Bozbaba Adası'nda da bir Alay kuvvetinde askeri birlik görev yapıyor. Diğer adaları da silahlandıran, Altı Büyük Devlet Kararı ile Lozan Antlaşması'nı ihlal eden Yunanistan toplam 9 adadan oluşan Kuzey Ege Adalarını kullanma hakkını kaybetmiştir. Yunanistan anılan adaları en kısa zamanda boşaltarak Türkiye'ye teslim etmelidir.

 Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kambas, gayri askeri statüdeki Limni ve Bozbaba adalarında Türkiye'ye meydan okurken devletimizin yönetimini elinde bulunduranlar, olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan'a müzik notası bile verilmedi."

 

Yazarın Diğer Yazıları