Yunanistan panikte: Türkiye'ye karşı Fransa kartı arayışındılar

Yunanistan panikte: Türkiye'ye karşı Fransa kartı arayışındılar
Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de petrol arayan Türkiye'ye karşı destek arayışında olduğu aktarıldı.

Yunan Kathimerini gazetesi, ilk sayfasında yer verdiği haberinde 'Türkiye gelecek aylarda petrol aramaya başlamayı planlarken, Yunanistan uluslararası destek arıyor' başlığını kullandı.

yunan-002.jpg

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritanın resmen yayınlandığını belirten Kathimerini, kritik ayın Eylül olacağını vurguladı.

Rodos ve Girit açıklarındaki muhtemel faaliyetlerin Atina'da alarm zillerinin çalmasına yol açtığını aktaran gazete, Yunanistan'ın bölgeye fırkateyn göndermeye hazırlandığını duyurdu. 

Kathimerini'ye göre, Türkiye'nin adımları karşısında çaresiz kalan Yunanistan uluslararası destek arayışına girdi. Atina yönetimi, bölgede Fransa ile birlikte askeri tatbikatlara da girişebilir. 

Kathimerini gazetesi ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondan canlı yayınlanan Ayasofya açıklamasını da ayrıca haberleştirdi. 'Erdoğan Yunanistan'ı içişlerine karışmakla suçluyor' başlığını kullanan Kathimerini, ayrıca söz konusu röportajda Türkiye ve ABD'nin Libya anlaşmasının duyurulduğunu da haberinde yer verdi.

turkiye-005.jpg

To vima gazetesi ise, 'Temmuz'da sıcak alarm' başlığıyla yayınladığı haberde, Ankara'nın söz konusu bölgeye arama gemileri göndermesi halinde Yunanistan'ın muhtemel üç senaryo üzerinde çalıştığını akarıyor.

Gazeteye göre, Atina yönetimi Türkiye'nin hamlelerine karşı muhtemel tüm hazırlıkları yaptı, bunlar arasında Savunma Bakanlığı'nın caydırmaya yönelik askeri planları da var.

Open televizyonuna konuşan Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis ise, ülkesinin her türlü kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu savundu. Yunanistan'ın sakinliğini koruması gerektiğini belirten Bakan Yardımcısı Stefanis, şu ifadeleri kullandı:

"Gidişata yönelik en kötü senaryo üzerinden plan yapılıyor. En kötü senaryo dahilinde geliştirdiğimiz çeşitli olasılıkları göz önünde bulunduruyoruz. Harekat hazırlık durumumuzu artırmak için en basit seviyeden başlıyoruz ve bu doğrultuda hareket ediyoruz."